ESPEN TJERSLAND

— Vi er jo nesten forsvarsløse mot slike notoriske innbruddstyver. Vi er blitt frastjålet datautstyr for flere hundre tusen kroner. Nå må politiet ta slike saker på alvor! Det sier Bill Schjelderup, som også er administrerende direktør i Bergen Energi.

Tyver ble løslatt

Natt til lørdag i forrige uke slo en mann fra Paradis til og stjal flere pc-er, nøkkelskap, en frankeringsmaskin og en blå fleecejakke.

Ifølge politiet skal innbruddstyven ha tilknytning til amfetaminmiljøet i Bergen. Han kvittet seg rakst med tyvegodset, men tipset samtidig en kamerat om hvor han kunne gjøre et enkelt brekk.

Dagen etter bryter kameraten seg inn, gjennom det samme vinduet, og tar med seg flere pc-skjermer. Den 32-årige innbruddstyven utløser alarmen og blir fakket av politiet i en hage på Storetveit. Mannen blir innbrakt for avhør, men løslatt senere på dagen.

32-åringen ble tatt med lommene full av nøkler som stammet fra tyveriet dagen før. I avhør forklarte mannen at han hadde tenkt å stikke av med firmabilen.

— Jeg har vanskeligheter med å forstå dette. Polititjenestemennene gjør en utmerket jobb hver gang alarmen går. Men etter avhør blir innbruddstyvene løslatt igjen, sier Schjelderup, som har bedt om et møte med politimester Wegner for å få bukt med problemene.

Nytt sikkerhetsutstyr

Bare i forrige uke hadde bedriften tre innbrudd. Fortsatt er det synlige spor i vinduskarmen etter at tyvene brøt seg inn med brekkjern.

— Nesten alle vinduer er blitt brutt opp, sier Schjelderup, som har måttet investere nærmere en halv million kroner i nytt sikkerhetsutstyr.

— Jeg er livredd for å komme til tomme lokaler, sier han.

Disse sikkerhetstiltakene er nylig blitt satt i verk:

  • Vinduene er boltet fast på innsiden. * Vindusglassene er byttet ut med uknuselig glass. * Gitterport er montert på innsiden av vinduene. * Alarmsystemet er skiftet og oppgradert. * Interne rutiner er rustet opp.

— I perioder har det vært så ille at jeg knapt har sovet om natten, sier Schjelderup, som automatisk blir varslet hver gang innbruddsalarmen går.

Alvorlig plassmangel

Bergen politidistrikt sliter med alvorlig plassmangel for varetektsfanger.

Fredag ble to 26-åringer løslatt fra arresten til tross for at de er siktet for å ha stjålet datautstyr verdt 300.000 kroner.

MEKTIG LEI: Bill Schjelderup i Bergen Energi mener politiet bør fengsle innbruddstyver som blir tatt – ikke løslate dem slik at de begår nye innbrudd!