Bedriften Bergen Elektrokompetanse (BEKAN) i Krokeidevegen fikk søndag morgen to ubudne gjester på besøk. Da de ikke klarte å bryte opp en garasjeport, sparket de like godt inn en jerndør og tømte lokalet for alt de klarte..

— De har nok fått med seg datautstyr og verktøy for rundt en halv million kroner. Mye av det er heller ikke spesielt lett å selge videre, forteller daglig leder Tor Solheim.

Blant tingene innbruddstyvene har forsynt seg med, er tre datamaskiner, to sentrale servere, en telefaks, en printer, to pengeskrin, et digitalt kameraanlegg, et stereoanlegg og en hel haug med elektroverktøy.

Tyvegodset lastet de opp på en truck som stod inne på lageret. Så kjørte de ned til en 14 fots plastbåt som lå til kai like ved.

— Vitnet som så tyvene har fortalt at båten var så søkklastet at den holdt på å synke, forteller Solheim.

Båteier Helge Stople fant båten igjen på Stend, men da var den loppet for påhengsmotoren. Det eneste som lå i båten var et av Vestas røde og hvite livbelter, som tyvene tydeligvis har funnet ut at de kunne få bruk for på veien.

Solheim og de øvrige ansatte aner ikke hvem som kan ha stått bak innbruddet.

— Alt virker veldig godt planlagt. De har visst hvor de skulle slå til og ikke vist noen interesse for de øvrige etasjene i bygget, sier Solheim.

Politiet var i går på stedet og sikret spor. Et vitne har beskrevet den ene av tyvene som svært spinkelt bygd og kledd i helrødt. Den andre skal ha kraftig kroppsbygning og var kledd i mørke klær. Tor Solheim ber alle som kan ha opplysninger i saken om å kontakte Fana politistasjon.

BER OM TIPS: Daglig leder Tor Solheim (til venstre) og medeier Erik Visted fortviler over det store tyveriet. - De stjålne dataserverne inneholder mange sensitive opplysninger, sier Solheim.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN