Helt uprovosert gikk en 20-åring og hans kamerat til angrep på den spede skoleeleven med kameraten hans som vitne.

Det var klokken 19.20 den 2. januar i år at skoleelven sto på Torgallmenningen sammen med en kamerat. En 20 år gammel mann kom bort til ham og ba om penger, noe han ikke ville gi ham. Da sa 20-åringen at han var fra politiet og stakk hånden i lommen til 17-åringen. 17-åringen ba han gå vekk.

«Drep ham»

Like etterpå ba 20-åringen en kamerat om å slå skoleeleven. «Slå ham, drep ham», uttalte 20-åringen mens skoleeleven fikk flere slag i ansiktet, slik at brillene hans knakk.

Han flyktet inn på Galleriet, men ble tatt igjen. Her ble hendene hans låst mens de dunket knærne i ryggen hans. Så ble han igjen slått i ansiktet med knyttet hånd, ifølge dommen fra Bergen tingrett.

17-åringen ble kjørt til legevakten med smerter i hodet, kjeve og nese. En finger var forstuet og han hadde smerter i nesen i to måneder etterpå.

90 dager

20-åringen er dømt til 90 dagers fengsel for medvirkning til volden. I tillegg er han dømt for en rekke tyverier fra butikker i Bergen.

«Retten legger vekt på at skadepotensialet ved den vold som tiltalte utøvde og medvirket til å utøve var klart større enn de skader som fornærmede ble påført», skriver dommeren i Bergen tingrett.