I går fortalte BT om den overgrepssiktede mannen som greide å lure med seg mobilen inn i arresten — skjult mellom rumpeballene.

Saken fremstår som pinlig for politiet. Fra cellen greide nemlig mannen å kontakte bekjente som igjen fjernet viktige beviser fra huset der han ble pågrepet.

— Dette skal selvsagt ikke skje. Det er naturlig at vi tar en gjennomgang av saken for å finne ut hvordan det kunne skje, sier visepolitimester John Reidar Nilsen i Hordaland politidistrikt til BT.

Han kjenner ikke detaljene fra den konkrete saken, og vil ikke kommentere hvorvidt bevisene som er borte har betydning for saken.

— Men det er en grunn for at den siktede settes i arrest, og det er at han eller hun ikke skal ha kontakt med andre, understreker Nilsen.

Han peker også på et annet viktig forhold:

— Vi må skille mellom ransakelsen som politiet gjør og de undersøkelsene arrestforvarerne utfører. I arresten skal de først og fremst ta beslag i gjenstander som den siktede kan skade seg selv og andre med, mens politiet skal ta hånd om beviser som kan ha betydning for saken, sier Nilsen.

På generelt grunnlag sier Nilsen at det ikke er vanlig å strippe en person som er arrestert i sedelighetssaker. Å prøve å finne mobilen, er derimot vanlig.

— Vi vil ha en gjennomgang av saken i alle ledd for å finne ut hvor det har sviktet. Det er viktig at slikt ikke gjentar seg, sier Nilsen.

Saken ble dobbelt utheldig for politiet, fordi de bestemte seg for å vente med å ransake boligen til neste dag. Dermed fikk to bekjente av den siktede mannen fritt leide til boligen, hvor flere beviser ble fjernet. Det mest sentrale er et digitalt kamera som politiet tror inneholdt bilder som dokumenterer seksuelle overgrep som samboerparet skal ha utsatt fire gutter i 12 til 16-årsalderen for.

Kameraet er senere kommet til rette, mens minnebrikken er sporløst borte.

De to bekjente av den siktede mannen som hjalp til med å fjerne bevisene, er nå siktet for å ha motarbeidet politiets etterforskning.

FAKSIMILE: BTs oppslag i går.