En 34 år gammel mann og en 23 år gammel rumensk kvinne ble begge fremstilt for fengsling i Bergen tingrett i går, siktet etter hallikparagrafen 202 i straffeloven.

Politiet fikk medhold i at paret skulle fengsles for fire uker med full isolasjon.

Politiet la fullstendig lokk på saken og pressen ble låst ute av tinghuset under fengslingsmøtet.

Avslørt av rumensk kvinne

De to rumenerne ble begge pågrepet torsdag ettermiddag, uten dramatikk. Pågripelsen skjedde i Bergen sentrum.

Politiet ble klar over det rumenske paret da de gjennom en rutinemessig utlendingssak kom over en rumensk kvinne i 20-årene. Hun ble pågrepet på horestrøket ved Strandkaien i Bergen onsdag denne uken.

Senere i etterforskningen ledet denne kvinnen dem til det rumenske paret.

Politiet er svært varsomme med opplysninger i saken, og vil si lite om omstendighetene rundt pågripelsen. Det er også uklart hvor mange prostituerte som eventuelt har vært i det rumenske parets stall, det eneste som er klart er at det dreier seg om rumenske kvinner.

Enkeltstående tilfelle

— Mye kan likevel tyde på at dette er et enkeltstående tilfelle av hallikvirksomhet. Vi mistenker paret for å ha hatt to til tre personer som har jobbet for dem, sier politiadvokat Steinar Andersen.

Advokat Einar Råen forsvarer den 34 år gamle mannen som er siktet for hallikvirksomhet. Turid Mæland er forsvarer for kvinnen. Ingen av forsvarerne ønsker å bekrefte siktelsen mot sine klienter.

Utvist fra Norge

Politiet har den siste tiden sjekket flere kvinner som jobber på strøket i Bergen.

Mange av dem har ikke forholdene sine i orden etter utlendingsparagrafen 27, og er blitt utvist av riket.

I løpet av uken ble også en nigeriansk prostituert kvinne bortvist til Italia ettersom hun ikke hadde tilstrekkelig med midler til opphold og utreise.

— Dette er helt ordinære utlendingssaker. Det som har skjedd i saken med de halliksiktede rumenerne, er ganske spesielt, sier Steinar Andersen, som har påtaleansvar i saken.