35-åringen, som er fra Hordaland, var på vei fra Hirtshals til Bergen da han i 13.30-tiden søndag hadde en fallulykke med rullestolen sin.

– Den multihandikappete personen kjørte rullestol uten sine tre pleiere. Han tok en heis ned på bildekket, der han der han kjørte utfor et trinn fra heisen og ned på bildekket, et fall på omtrent en halvmeter. Han ble undersøkt av vår medisinsk sakkyndige sammen med hans egne pleiere, og ble kjørt til Legevakten, sier informasjonsirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen.

Døde av hjertestans

Deretter ble mannen kjørt til Haukeland Universitetssykehus, hvor han døde klokken 15.58. Ifølge TV2 Nettavisen er dødsårsaken hjertestans.

– Hvorfor ble ikke politiet koblet inn i saken før mange timer senere?

– Det ble gjort fra sykehusets side, etter at han døde, sier Mikalsen.

– Hvilket ansvar har dere for passasjerenes sikkerhet?

– Jeg vil ikke gå inn i spekulasjoner om dette.

– Du kan ikke si noe generelt om passasjerenes sikkerhet?

– Jeg vil ikke lage noen spekulasjoner om dette. Dette er en sak som ligger til vurdering hos politiet, og det er helt åpenbart at alt er godkjent og i orden fra vår side, med heiser og alt, sier Mikalsen.

Etterforskes – Vold— og sedelighetsavsnittet etterforsker saken, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs i Hordaland politidistrikt.

Hendelsen ble ikke registrert hos politiet før klokken 18.56, fem og en halv time etter at ulykken skjedde, og tre timer etter at 35-åringen døde.

– Det kan være føringstekniske ting hos oss som har gjort dette. Vi kan ha fått meldingen tidligere, sier Aarnæs.

– Politiet fikk melding etter at mannen hadde dødd, hva synes du om at politiet ikke ble koplet inn før flere timer etter ulykken?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier operasjonsleder Aarnæs.

DØDE: Det var om bord M/S "Prinsesse Ragnhild" dødsfallet skjedde. FOTO: HELGE SUNDE
Arkiv