Brandvik blir den første fast møtende stortingsrepresentanten som bruker rullestol. Men etter å ha møtt som vara en rekke ganger den siste perioden, tror hun det skal gå uten store problemer.

— Nå har Stortinget endelig blitt bygget om slik at det er adgang for alle. Rullestolramper er bygget og heis installert. Det har egentlig gått knirkefritt, sier Brandvik, som på grunn av muskelsvinn er avhengig av rullestol.

Får ministerplass Like heldig var ikke Ap-representanten Lars Ødegård, da han møtte som vara i 1999. Bildene av Ødegård som ble båret opp trappene til nasjonalforsamlingen av vakter opprørte mange.

— Stortingets administrasjon har siden gjort en kjempejobb med å legge til rette for funksjonshemmede. Da får det heller våge seg at jeg må sitte på «ministerraden» på første benk, og ikke sammen med hordalandsrepresentantene. Det er et verneverdig bygg, så alt er ikke mulig å få til, sier Brandvik.

Stortinget har også fått en talerstol på gulvplan, som også mange av de funksjonsfriske representantene foretrekker.

Den tidligere Lindås-ordføreren ble en av de store overraskelsene i valget i Hordaland, ved siden av Lars Sponheims fall. Brandvik var Aps sjettekandidat i fylket og var levnet små sjanser til stortingsplass tidlig i valgkampen. Hun var ikke blant kandidatene BT presenterte som sannsynlige medlemmer av Hordalandsbenken.

— Godt å bevise at dere i media tar grundig feil innimellom, flirer 40-åringen.

Mobiliserte i sør og nord For når det nye Stortinget starter sitt arbeid er høyst sannsynlig Tove Linnea Brandvik på plass. Aps kjempevalg i Hordaland ga dem fem mandater i fylket. Siden Anne-Grete Strøm-Erichsen høyst sannsynlig vil fortsette som minister i den rød-grønne regjeringen, rykker Brandvik inn i Stortinget.

— Jeg har ikke sprettet champagnen ennå, men ingen kan se for seg en rød-grønn regjering uten Anne-Grete, sier Brandvik.

Hun er overveldet over valgresultatet til Ap i Hordaland, på over 30 prosent.

— Men jeg hadde en veldig god følelse under valgkampen. Jens skal selvsagt ha mye av æren for at Ap har gjort det så bra i hele landet. Men vi lokalt gjorde mye bra også. Magne Rommetveit (5. plass) mobiliserte veldig i Sunnhordland, og jeg har drevet aktiv valgkamp i Nordhordland, sier hun.

Brandvik tror hennes mangeårige engasjement for Mongstad kan ha bidratt til Ap-stemmer i Nordhordland. Også ubåtsaken på Fedje og Server-forliset er blitt godt håndtert av regjeringen, mener hun. Nå blir det trolig henne og Gjermund Hagesæter (Frp) som skal representerer regionen, på hver sin fløy.