• Jeg har vært vant til å snakke først og tenke etterpå, nå må jeg tenke før jeg snakker. Det blir nok den største forskjellen, ler Søren Wiig som kapret den 18. og siste bystyreplassen for Høyre.

Søren Wiig (38) er universitetslektor ved Juridisk fakultet ved Universitetet i Bergen, med privatrett som fagfelt. En medfødt sykdom — spinal muskelatrofi - har lenket Søren Wiig til rullestolen hele livet.

Wiig sto på 24. plass før valget, men med 141 personlige stemmer fra velgere som har krysset av på stemmeseddelen og markert at de ønsker ham inn i bystyret og 31 «slengere» knep 38-åringen den aller siste bystyreplassen til Høyre. Han ser ikke bort fra at han har fått en del stemmer fra jusstudenter i Bergen.

Stemmer fra studenter

— Det er sikkert fordi at jeg har en jobb hvor jeg treffer en masse studenter i undervisningssituasjonen. Heldigvis treffer jeg ingen av dem når jeg sitter som sensor, humrer Wiig, som ikke hadde trodd at han skulle komme inn i bystyret.

Søren Wiig meldte seg inn i Høyre for fire år siden, men har ikke vært politisk aktiv før nå. At han nå skal være med på å bestemme politikken i Bergen, hadde han ikke ventet.

— Nei, det hadde jeg ikke trodd, men jeg hadde selvsagt lyst. Man stiller jo ikke på listen uten å ønske å gjøre noe, sier Søren Wiig, som legger til at han har hatt en fantastisk uke.

- Fantastisk uke

— West Ham vant på lørdag og jeg var der. Så kommer jeg inn i bystyret. Nå venter jeg bare på at Brann skal få omkamp mot Lillestrøm, ler den nybakte bystyrerepresentanten.

I BYSTYRET: Søren Wiig gjør sin politiske debut når det nye bystyret i Bergen konstitueres.
Helge Skodvin