Den unge mannen kom susende nedover i kollektivfeltet i Nattlandsveien i stor fart i går ettermiddag.

BTs fotograf fanget opp situasjonen ved en tilfeldighet.

Skateren var kun iført dongeribukse og jakke — han hadde ingen hjelm eller annen beskyttelse mens han durte nedover den sterkt trafikkerte veien.

- Kan havne hvor som helst

Jon Jordalen er bussjåfør på linje tre i Nattlandsveien. Han er ikke imponert over at det dukker opp myke trafikanter i kollektivfeltet.

— Kommer de forfra eller bakfra, så ser vi dem, men de kan lett miste kontrollen på brettene sine. Går de på trynet nedover her i full fart, kan de havne hvor som helst, sier han.

Han forteller at som bussjåfør ser han mye rart i trafikken, og er obs på at det meste kan skje. Men han synes skaterene utsetter seg for en unødig risiko.

— De er velkommen på bussen, sier bussjåføren.

Politiet reagerer på at noen vil utsette seg for så stor risiko.

— Det er ikke mye vi kan si om dette, men vi er ikke begeistret for det, sier politioverbetjent Jan Petter Selle hos politiets trafikkseksjon.

Regnes som fotgjengere

Skatere har lov til å ferdes i trafikken, de blir regnet som fotgjengere.Alle som ferdes i trafikken skal inrette seg etter vegtrafikkloven og skal derfor «ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret» .

Selle påpeker at skaterne selv burde skjønne at dette ikke er bra.

Ikke tilrettelagt

Arne Aase i Trygg Trafikk synes ikke det er særlig lurt å skate i kollektivfeltet.

— De burde ikke skate der det er trafikk i det hele tatt. Kjøretøyene i kollektivfeltet forventer ikke at det skal være skatere der, så de utsetter seg for en stor risiko, sier han.

Han mener skaterne burde holde seg til egne områder der det er tilrettelagt for dem. Han påpeker også at de burde ha hjelm og annet sikkerhetsutstyr.

Synspunkter? Si din mening her.

MYE RART: Jon Jordalen og de andre bussjåførene ser mye rart i trafikken, men ønker ikke skatere i kollektivfeltet.
ANDERS GULOWSEN