– Det var fruen som så røyken først. Den kom ut fra en dør på en balkong i tredje etasje. Det var for mye til at det kunne være normalt, sier Kjell Eknes.

Se video!

Han og konen lå i en båt på Vågen da frokosten plutselig ble avbrutt.

– Vi ringte Brannvesenet og varslet, forteller Eknes.

Brannvesenet satte i gang en storstilt utrykning. Men etter kort tid viste det seg at røyken stammet fra arbeid på stedet. Dermed kunne alarmen avblåses etter kort tid.

Røyken, som viste seg å være en massiv støvsky, stammet fra rehabiliteringsarbeid i Fedon Lindbergs lokaler på Bryggen.

Bt.no var selv inne i det støvfulle rommet etter utrykningen, og det var ikke vanskelig å forstå at Kjell Eknes trodde det var tykk røyk som veltet ut fra vinduene.

Stas for turister

– Vi har arbeidet lenge med å fikse lokalene for fukt i taket, at det skulle få så store konsekvenser, hadde vi ikke regnet med, sier en forfjamset, men hyggelig sentralborddame hos Fedon Lindberg.

En som syntes utrykningen var svært så spennende, var lille Mark Anderson fra Washington DC, på norgesferie sammen med pappa Bryan Anderson.

– Han elsker brannfolk, det er det mest spennende han vet, sier pappa. Stor var derfor gleden da junior fikk hilse på selveste brannsjef Helge Eidsnes i full mundur.

Mark Anderson, på armen til pappa Bryan, synes brannfolk er noe av det mest spennende som finnes. Han var så heldig å få hilse på brannsjef Helge Eidsnes.
GORDON ANDERSEN (MMS)
Kjell Eknes og konen varslet Brannvesenet fra Båten på Vågen.
GORDON ANDERSEN (MMS)
RØYKEBULE: Dette rommet i Fedon Lindbergs lokaler på Bryggen, var kilden til røykutviklingen. Røyken viste seg likevel å være støv fra massiv leire.
Brannvesenet rykket ut til Bryggen 9.
GORDON ANDERSEN (MMS)