Like før klokken 21 fredag kveld fikk brannvesenet melding om røykutvikling på en kebabrestaurant i Bergen sentrum.

— Ble engstelig

Hawraman Mohammed jobber som kokk på Shawarma kebab. Det var han som oppdaget røykutviklingen.

— Jeg gikk ned i kjelleren og jeg syntes det luktet røyk, forteller han.

Han gikk bort i det ene hjørnet, og åpnet en liten dør.

— Der så jeg masse røyk, forteller han.

Han ringte 110 med en gang.

— Jeg ble jo litt engstelig, sier han.

Brannvesenet kom raskt

RINGTE BRANNVESENET: Hawraman Mohammed jobber som kokk på Shawarma kebab, og hadde akkurat kommet på vakt fredag kveld da han så røyken.
ELIAS DALEN

Da BT kom til stedet var det fire brannbiler der allerede. De jobbet med å finne ut hvor brannen kommer fra.— Jeg er veldig overrasket og glad over hvor fort brannvesenet kom til stedet. De var her med en gang.

Shawarma kebab ligger i Christian Michelsens gate 9.

Brannvesenet rykket ut både fra Hovedstasjonen i sentrum og Sandviken.

Fra fyringsovn

Klokken kvart over ni, kunne Hawraman Mohammed puste lettet ut. Røyken kom fra en fyringsovn i overetasjen, og det var ingen fare.

— Hadde vi måttet lukke i kveld, hadde vi tapt 35000 kroner, så nå er vi lettet, forteller de ansatte i kebabkiosken.