Brannvesen og politi rykket ut til storbrann, da det kom inn melding klokken 20:44 om at det var full fyr i Sigurds gate 28.

Brannvesenet rykket ut med rundt ti biler, og store politistyrker stengte av Håkonsgaten og Sigurds gate mens slokkingen pågikk. Tre kvarter senere var brannen slukket.

— Det var mye røyk i huset, men lite ild, opplyser politiførstebetjent Svein Bruarøy til BT.

Nær 50 personer evakuert

Det utspilte seg dramatiske scener utenfor den fire etasjers leiegården i minuttene etter brannen. En tydelig sjokkskadet kvinne som trodde datteren befant seg inne i huset, ble tatt hånd om av politiet.

Ifølge Folkeregisteret bor det 48 personer i hybelhuset, mange av utenlandsk opprinnelse. Alle i huset ble evakuert for natten, og i går kveld var det ikke klart om de kunne flytte tilbake mandag.

Det er bare få dager siden det brant i en leiegård i Rosenbergsgaten, bare et kvartal unna. Flere naboer Bergens Tidende snakket med i går kveld, fryktet at en ildspåsetter hadde slått til.

- Mystisk

Ekteparet Gustav (78) og Marta (75) Andersen har bodd i Sigurds gate i snart sytti år.

— Jeg sa det akkurat til min kone: Du skal se det er en pyroman ute og går her i gaten. Det er litt mystisk når det skjer såpass ofte. Men redde er vi ikke.

Studenten Tommy Dale (26) bor i Rosenbergsgaten, og har vindu ut mot Sigurds gate 28. Han fulgte godt med under slokkingsarbeidet søndag kveld.

— Jeg bor i 4. etasje selv. Det er en ekkel følelse. To branner så nær på kort tid. Man vil helst ikke tenke det verste.

Neppe påsatt

— Hva er det verste?

— At det er en pyroman på ferde. Men i dette tilfellet virker det mer som uforsiktighet, rett og slett, sier Dale til BT.

Men foreløpig ser det ut som om brannen i sentrumsgården ikke er påsatt.

— Forstår du at folk i området frykter at en ildspåsetter er løs?

— Ja, det gjør en jo alltid, men det er det altfor tidlig å si noe om. Mest sannsynlig startet brannen i et sikringsskap i 2. etasje, sier politiførstebetjent Bruarøy.

NY SENTRUMS-BRANN: Store styrker fra brannvesenet var i aksjon under brannen i Sigurds gate i går kveld. En person ble kjørt til legevakten med røykskader.
FOTO: KNUT STRAND