Over hundre bilentusiaster samlet seg ved Sartor senter på Straume i kveld. En rekke personer fulgte med fra sidelinjen mens bilene burnet i gaten mellom Shellstasjonen og Sartorparken.

— De kjører friskt og burner, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Svidd gummi lukter godt

Alexander Severinsen (20)

Det var et såkalt «Street Meet», der bilglade ungdommer har avtalt å treffes. De bilinteresserte samles her andre påskedag hvert år i regi av Bergen Gatebilklubb.

— Vi er her for å stille ut egne biler og for å se på andre biler, sier Alexander Severinsen (20) og Finn Christian Wasch (19).

— Sjekk den røde der, den er fin den, sier Wasch til kameraten mens en bil spinner forbi i høy fart.

Begge er enige om at den ulovlige burningen hører med på slike gatetreff.

— Svidd gummi lukter godt, mener Severinsen.

Vi kom litt sent, da var det bare svarte streker igjen

Terje Hilland, operasjonsleder i politiet

Klager fra beboere

Men ikke alle er enige.

— Vi har fått en del klager. Røyken står fra svidd gummi og er til sjenanse for folk i området. Vi er på vei til stedet, sa Kolltveit til bt.no i 19.30-tiden.

Men da bt.no dro fra stedet, klokken 20.10, var politiet ennå ikke kommet frem. Først ved 20.30-tiden kunne politiet løsrive seg fra andre oppdrag.

— Vi kom litt sent, da var det bare svarte streker igjen, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

Hadde politiet tatt noen på fersken ville trolig flere førerkort og en rekke tusenlapper røket med. Flere av bilene svingte fra side til side i kjørebanen mens de holdt høy fart.

— Vi får prise oss lykkelig over at ingen ble skadet. Utfra meldingene vi har fått om kjøringen, er det åpenbart at det er lett å miste kontrollen.

Operasjonslederen har følgende oppfordring til ungdommene:

— De bør tenke seg om. Det som de opplever som gøy og spennende kan fort få alvorlige følger og da er det for sent å angre.

Spanderte én million på bil

En rekke ungdommer, de fleste gutter, flokket seg rundt showbilene til Baywar Nadakaid, en knallrød Mazda RX-8 og en hvit Nissan Skyline R33 som sto parkert utenfor Shellstasjonen.

— Bilen kostet meg 450.000 kroner, men jeg har oppgradert med turbo og ingenting er originalt. Til sammen har den kostet meg rundt en million, sier Nadakaid om det røde gliset.

Panseret står åpent, og tilskuerne fotograferer motoren mens de stiller spørsmål til eieren.

— Dette er bare en showbil som aldri er på veiene, forteller han.

Han liker oppmerksomheten fra de andre på gatebiltreffet.

— Bil er min hobby, konstaterer han.

Hva synes du om biltreffet? Si din mening.