Det er NRK Hordaland som i dag melder om bandittene fra øst.

Med jevne mellomrom tar røverbander fra Oslo turen over fjellet med toget for å stjele i Bergen, melder NRK.

Slike gjenger er blitt et stort problem for kjøpesenteret Bergen Storsenter, som ligger hundre meter fra byens jernbanestasjon, forteller senterleder Ingunn Hansen til NRK Hordaland.

— Det er jo veldig mange profesjonelle tyver ute og går. Og det vi har oppdaget er at det er en del som kommer med toget fra Oslo, går inn her og leier seg en oppbevaringsboks. Så tar de seg et raid i butikkene og får med seg ganske mye.

- Enkelte reker rundt og stjeler

— Røvergjenger forekommer nok, men dette er ikke noe stort problem. Det finnes enkelte som reker rundt og stjeler. Når de kommer til Bergen har de vanligvis flere ærender enn bare å gå på butikksentre. I slutten av november ble to asylsøkere østfra tatt på Bergen Storsenter. De stjal fra de ulike butikkene og lagret tyvegodset i en oppbevaringsboks på senteret. I godt samarbeid mellom senteret og politiet ble tyvene tatt, forteller politioverbetjent Per-Ivar Bøe ved Bergen Politistasjon til bt.no.

Gjengangere i julearrest

De siste ukene har politiet tatt en rekke bergenske gjengangere og en del utlendinger for tyverier.

— Noen er buret inne til over nyttår, men en del slipper nok ut før jul. Grove tyverier viser en klar nedgang. Det ser vi i sammenheng med at vi har tatt en del gjengangere, sier Per-Ivar Bøe.

Det har vært en økning i simple tyverier fra restauranter og nattklubber i Bergen i år, men etter at noen utlendinger ble tatt for en tid siden, har antallet falt drastisk.