STENGES: Slik så det ut i Mathallen på Torget ved 22.30-tiden mandag.
VEGAR VALDE

Det melder driftsselskapet Totalreform som er ansvarlig for drift og utleie av Mathallen.Undersøkelser har vist at bygget har tekniske mangler som gjør det mulig for rotter å ta seg inn gjennom gliper i fasaden.

— Bare en ting å gjøre

-Vi kan ikke gå på akkord med kravene til kvalitet, hygiene og matvaresikkerhet på Torget. Det er i det siste observert rotter i området og det er også spor etter rotter inne i Mathallen. Da har vi bare en ting å gjøre, og det er å stenge hallen inntil vi har fjernet årsakene til problemene, og det handler blant annet om å sikre bygget mot inntrenging av rotter, skriver Anders Bjerke som er administrerende direktør i Totalreform, i en pressemelding.

BT har tidligere skrevet om at det er observert rotter i området rundt Mathallen. I september sa torgsjef Toril Holt at de var klar over problemet og sammen med et skadedyrsfirma hadde satt ut flere feller og stasjoner med rottegift.

Alt som normalt

Da BT var på Mathallen mandag kveld, var alt tilsynelatende normalt. Hallen var stengt, men en ansatt var i gang med å vaske inne i hallen. Det var ikke noe oppslag eller noe annet som informerte om stengingen av hallen.

BT har mandag kveld forsøkt å få kontakt med Bjerke i Totalreform, men han har ikke vært mulig å nå.

Kristian Agledal har ansvar for daglig oppfølging av bygg, drift og renhold på Fisketorget. Når BT får kontakt med ham, nekter han å uttale seg og viser til Bjerke.

Rottene har gravd seg inn

Fiskehandler Tom Rørnes sier rotteplagen er noe de som jobber i Mathallen nylig er blitt klar over.

— Vi så at de hadde gravd seg inn fra utsiden, sier han.

STENGES: Mathallen på Torget blir stengt på grunn av rotteplagen.
VEGAR VALDE

Han mener det er bra at bygget stenges umiddelbart, men er sterkt kritisk til at en slik situasjon kunne oppstå.— Det er helt tragisk at dette kan skje i et nytt bygg. Det skulle ikke vært mulig, sier han.

Nå må han og kollegene stenge ned salgsvirksomheten til problemet er løst.

Kommunen eier bygget

Det er Bergen kommune som eier bygget. I pressemeldingen skriver Totalreform at de har tatt kontakt med kommunen og bedt dem gjøre utbedringer for å hindre at dyr kan ta seg inn.

— Vi vil i samråd med Bergen kommune arbeide for å få løst problemene så snart det lar seg gjøre. Av hensyn til både de næringsdrivende og kundene i Mathallen vil vi ikke åpne igjen før forholdene er betryggende, skriver Bjerke.

Det har mandag kveld ikke lyktes BT å komme i kontakt med ansvarlig byråd, Helge Stormoen (Frp).