Det var etter sommerferien at elever og lærere ved skolen først oppdaget rottene utenfor skolebygningen. Et skadedyrfirma ble koblet inn og rottegift ble lagt ut. Men rottene forsvant ikke.

— Vi har kontaktet byveterinæren og han mener at det ikke skal være farlig for elevene så lenge de holder seg på utsiden av skolebygningene, forteller rektor Bjarne Aakre.

Flere prydbusker på skoleområdet er kuttet ned, etter at skoleledelsen oppdaget at dette var et populært oppholdssted for rottene.

— Hvordan reagerer elevene på rottene?

— Det har ikke vært noe hysteri. Elevene er veldig greie. De er med på å plukke boss rundt skolen hver dag. Det er ett av tiltakene for å holde rottene unna, svarer Aakre.

Både foreldrearbeidsutvalget (FAU) og elevrådet ved skolen er informert om rotteplagene og tiltakene som er satt i verk for å jage beistene vekk.

Når elevene får høstferie neste uke, skal det legges ut større mengder gift i området rundt skolen. Aakre håper dette vil ta knekken på rottebestanden ved skolen.

— Vet dere hvorfor rottene har inntatt skoleområdet?

— Nei, det vet vi ikke. Jeg har hørt snakk om at det skal være mye rotter i år. Så langt har vi ikke registrert noen skader som følge av rotteplagen. Vi har som sagt fjernet en del busker og vil også ta vekk flere i høstferien, sier rektoren.