Det var i november i fjor at elevenes sparepenger ble stjålet. 530 elever hadde solgt reflekser for å tjene penger til det årlige skoleballet. Ved hjelp av et stillas kom tyvene seg inn vinduet i tredje etasje, og fant frem til brannskapet hvor pengene lå innelåst. Tyvene fikk med seg 135.000 kroner av elevenes oppsparte midler.

Forrige uke ble saken henlagt av ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

— Mangler opplysninger

– Saken er henlagt fordi det ikke finnes opplysninger som kan knytte en gjerningsmann til saken, sier leder ved ungdomsseksjonen, Svein Bjørn Losnegård til nrkhordaland.no.

Foreldrearbeidsutvalget (FAU) på Rothaugen skolen mener at politiet ikke har gjort nok for å finne gjerningsmannen. Denne uken vil de sende et klagebrev til ungdomsseksjonen, hvor de krever at politiet tar opp igjen saken. Foreldrene mener det gir et dårlig signal til elevene når et grovt tyveri ikke blir møtt med konsekvenser.

– Dette er for dumt og for dårlig av politiet, sier Rolf Nitter, nestleder i FAU ved skolen, til NRK.

Vil anke

Han lover at skolen vil ta saken videre.

– Vi kommer til å forfølge dette uansett. Hvis ikke anken fører frem hos politiet, kommer vi til å ta det videre til riksadvokat eller statsadvokaten, sier Nitter.

Det frekke tyveriet utløste et stort engasjement, og takket være giverglede fra flere bedrifter, kan elevene likevel se frem til det tradisjonsrike nyttårsballet i Grieghallen i slutten av måneden.

Hva mener du om saken? Skriv en kommentar.

CHRISTIAN LURA