• Oi, sier motekjendisen.

— En rosa båt holder på å synke på Fisketorget, sa operasjonsleder Kjersti Eidsnes ved Hordaland politidistrikt til bt.no klokken 11.55.

- Rosa?

— Ja, innringer sa så. Han beskrev den som en festbåt. Den skal være rundt ti meter lang.

Båten står nå fast på bunnen av Vågen. Dykkere har inspisert den.

— Havnevesenet skal forsøke å få den løs, sier politiets innsatsleder Bård Tore Norheim.

Motebåt

Båten tilhører moteskaperne i Moods of Norway. Også i Stavanger i mai havnet båten i trøbbel. Da måtte den lenses for vann.

— Oi, utbryter Peder Børresen, en av gründerne i Moods of Norway, når han får høre om havariet.

Børresen visste ikke at båten var under vann, men kommer fort frem til at det må være deres båt, ettersom det ikke er så mange andre rosa båter.

Han forteller at de har hatt båten i fire år, og at den blant annet er blitt brukt til å reise rundt på festivaler. Båten kom fra Stavanger til Bergen i går, etter å ha vært på en butikkåpning i oljebyen. Planen var at den skulle ligge i Bergen resten av sommeren.

— Jeg vet ikke hva som har skjedd, sier Werner Sommervoll, som driver Moods-butikken i sentrum.

Fest

  • Min bror gikk forbi i går kveld, og da var det folk der. I dag så han at båten hadde havnet under vann, og ble redd at det var noen om bord, sier vedkommende som tipset politiet om det som skjedde.

Ifølge Peder Børresen var det ingen av Moods-eierne som festet i båten i går.

— Dette var ikke bra. Jeg må ta noen telefoner for å sjekke dette, sier Børresen til bt.no.

- Ikke noe PR-stunt

bt.no har fått flere henvendelser av folk som mener dette er et PR-stunt av Moods of Norway.

— Nei, dette er overhodet ikke noe PR-stunt. Det kan jeg love deg. Dette ville vi vært foruten, sier økonomisjef og gründer Jan Egil Flo i Moods of Norway, til bt.no.

- Vet du noe om årsaken?

— Nei. Vi har hørt at det var folk om bord i går, men de hadde ikke noe med oss å gjøre. Båten står nå på bunnen, men det er nesten ikke olje og diesel på den, så det blir ikke noen miljøproblemer, sier Jan Egil Flo. Han var selv på vei over til Bergen da bt.no snakket med han i ettermiddag.

Dramatisk

Tor Arne Bua forteller til ba.no, at det ble smått dramatisk da båten gikk ned. Det lå nemlig en fritidsbåt fortøyd på utsiden av Moods-båten.

— I fritidsbåten var det en familie. Folk på land så at den rosa båten var i ferd med å synke og ropte for å gi beskjed til familien. Båten deres var da i ferd med å krenge til ene siden, sier Bua til ba.no .