— Han hadde nettopp sprayet et løsemiddel ned i avløpet. Sannsynligvis hadde det samlet seg gass i røret. Denne ble antent av flammen fra lighteren, sier politibetjent Thomas Sørensen ved Fjell- og Sund lensmannskontor.

Arbeidsulykken skjedde i Prestelia i Fjell kommune klokken 10.00 fredag formiddag. Rørleggeren var da i ferd med å installere vask og kjøkkenutstyr i en nyoppusset leilighet.

— På tross av skadene, klarte han på egen hånd å varsle alarmsentralen om ulykken, sier Sørensen.

Da politiet kom til leiligheten, hadde rørleggeren skader i ansiktet og den ene hånden. Huden var rød og sår.

— Han var hele tiden ved bevissthet, men klaget over store smerter. Det virket ikke som han hadde skadet synet.

32-åringen fikk behandling på stedet. Ambulansepersonell la blant annet på en ansiktsmaske med avkjølende salve. Deretter ble mannen kjørt til Haukeland sykehus.

— Han har mindre brannskader. Sannsynligvis vil han ikke få varige mén, sier Thomas Sjøberg, vakthavende plastikkirurg, til bt.no.

Rørleggerens kolleger er lettet over at skadeomfanget ikke var større.

— Jeg snakket nettopp med ham på telefon. Han sa det gikk bra, men det var ikke mye hår igjen i ansiktet. Øyenbryn må han nok klare seg uten en stund, sier innehaver av Sartor VVS, Dag Erik Bjordal.

EKSPLOSJON: Den 32 år gamle rørleggeren ble kjørt til Haukeland sykehus med brannskader i ansiktet etter en arbeidsulykke i Fjell kommune.
FOTO: EIRIK BREKKE