Klokken 16.33 fikk brannvesenet i Bergen melding om at det var hørt rop om hjelp fra Haukelandsvatnet i Arna. Det var usikkert hvor i området ropene kom fra, og en stor leteaksjon ble iverksatt.

— Vi forsøker å lokalisere hvor ropene har kommet fra. Foreløpig har vi ikke klart det. Det var i utgangspunktet en avstandsmelding, og det er mørkt ute, sa Ronny Karlsen, vaktkommandør ved brannvakten i Bergen.

Etter en stund viste det seg at ropene kom fra en hundeeier som var ute og lette etter hunden sin.

Stor utrykning

Nødetatene rykket mannsterke ut. Politiet dro ut med fire patruljer, mens brannvesenet sendte mannskaper fra stasjonen i Arna og dykkere fra stasjonen i Sandviken. En båt fra Laksevåg stasjon ble også tilkalt, i tilfelle det skulle bli behov for den.

Luftambulanse ble varslet, men hadde ikke mulighet til å delta i søket på grunn av værforholdene.

Meldingen til politiet gikk ut på at noen hadde ropt «help me, help me» fra et område ved Neset og Nesheia. Men det viste seg at det var en engelsk hundeeier som ropte «Jessie, Jessie».

— Han har vært der inne en halvtimes tid, vi har snakket med ham på telefon, og han sier han har ropt på hunden sin «Jessie» flere ganger. Han har ikke hørt eller sett andre, sier Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Den engelske hundeeieren har forklart at han ikke var i nød.

Ropene ble misforstått

Klokken 17.20 ble leteaksjonen avsluttet. Politiet føler seg sikre på at det er hundeeierens rop etter hunden som er blitt misforstått som nødrop.

— Politiet har avsluttet leteaksjonen på Espeland. Intet unormalt funnet eller observert, opplyser operasjonssentralen.

Hunden, en dalmatinertispe, forsvant nyttårsaften etter å ha blitt skremt av raketter.

SLO ALARM: Jan Erik Hasti trodde det ble ropt «help me, help me». Trolig ble det ropt «Jessie, Jessie», navnet på en savnet hund.
MARITA AAREKOL