Politimannen fra Falkanger i Åsane avløser dermed søftelendingen Ketil Tømmernes som sjef i norsk friidrett.

Hans personlige rekord i spyd er så sterk som 84,73 meter. Resultatet ble oppnådd i et stevne i Tønsberg i mai 2004, og kvalifiserte ham for OL i Aten dette året. Norna-Salhus-utøveren deltok også i VM i Helsingfors i 2005 og i EM i Göteborg i 2006. Han er også to ganger norsk mester, i 2000 og 2007.

Han er nummer tre på spydstatistikken gjennom alle tider i Norge bak Andreas Thorkildsen og Pål Arne Fagernes.

— Jeg er glad for tilliten, sier etterfølgeren til Ketil Tømmernes. Nilsen har vært ansatt i Oslo-politiet, men kommer nå fra en stilling i NAV. Han er gift, og har to barn på åtte og fire år. Han er nummer tre på spydstatistikken gjennom alle tider i Norge bak Andreas Thorkildsen og Pål Arne Fagernes. Han overtar etter Tømmernes, som gir seg i stillingen etter at OL i Beijing er over i august. Tømmernes har innehatt sportssjefstillingen siden 1. januar 2003.

— Ronny skal tiltre i sin nye stilling 1. september, men vil delta på en del aktiviteter før denne datoen. Han blir ansatt med en åremålskontrakt av fire års varighet, opplyser generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Fri-idrettsforbund til friidrett.no.

Den nye sportssjefen er født den 7. mai 1971 og hører dermed til en av norsk idretts desidert beste årganger representert gjennom blant mange andre alpinistene Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus.

At valget falt på Ronny Nilsen vil nok både overraske og glede Friidretts-Norge.

Ronny Nilsen kommer fra stillingen som seniorrådgiver i NAV, men har bred yrkeserfaring fra politiet i Oslo hvor han blant mye annet har virket ved ordensavdelingen ved Sentrum politistasjon. Han har også vært innom Personspaning ved avdelingen for Organisert kriminalitet. Under førstegangstjenesten i Hæren var han lagfører i Hans Majestet Kongens Garde.

I sin tid i politiet var virket Ronny også som instruktør i våpen og taktikk, og han har kurs i avhørsteknikk og lederutvikling.

Det meldte seg i alt 21 søkere til stillingen som sportssjef etter Tømmernes, og generalsekretær Kjetil Hildeskor hadde fem av dem inne til en intervjurunde.

— Det var et bra utvalg å velge i, og vi landet på Ronny Nilsen, som har de egenskapene vi mener skal til for å kunne gjøre en god jobb. Vi har stor tro på at vi har valgt den rette personen, sier han.