— Vi hadde planlagt å sette ut line rett ute i fjorden her, forteller Ronny Cindahl.

41-åringen er dypt fortvilet og preget etter at kameraten, en mann i 60-årene, forsvant under en fisketur utenfor Hosanger i Osterøy onsdag kveld. Cindahl har deltatt i søket skjærtorsdag, men leteaksjonen har så langt vært resultatløs.

Migrene-anfall

— Vi skulle sette line, noe vi også gjorde sist mandag. Men jeg fikk kraftig migrene onsdag ettermiddag og spurte om vi heller kunne vente til torsdag med å dra ut. Han bestemte seg likevel for å ta turen. Det er fortvilende å tenke på at han kunne vært her hvis jeg hadde valgt å bli med ut på fjorden, sier Cindahl.

Ved sekstiden skjærtorsdag morgen fikk han vite av politiet at kameraten var savnet.

— Jeg viste politiet de to stedene vi hadde planlagt å sette linene, forteller han.

- Min beste venn

Båten til den savnede ble funnet med kjølen opp ved Knappen, omtrent midtveis mellom Hosanger og Fotlandsvåg onsdag kveld. Mannens hund ble i løpet av kvelden også funnet forkommen og med saltvann i pelsen.

Ronny Cindahl vet ikke hva som kan ha skjedd med kameraten under fisketuren. - Det blir bare spekulasjoner fra min side, sier han.

Ulykken på Osterøy har gått sterkt inn på 41-åringen.

— Han har vært min beste venn i mange år. Vi har gått mye på fjellet sammen og hadde felles interesse for fiske. Vi dro på ferskvannsfiske sammen og var også ofte på fjorden her ute for å fiske med garn eller line, sier Cindahl.

Mistet kamerat

Han beskriver den savnede mannen som et godt menneske, og en person som var likt av mange folk i Hosanger-området.

— Han har alltid stilt opp for andre, uten å forlange noe tilbake. Det finnes ikke mange som ham lenger, sier Cindahl.

Han har ikke helt gitt håpet om at den savnede kameraten blir funnet i live. Mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps og frivillige gjennomførte skjærtorsdag søk langs strandlinjen.

— Lyset brenner ennå, men håpet svinner jo sakte, men sikkert, sier Cindahl.

41-åringen sier at det som nå har skjedd, vekker vonde minner fra ungdomstiden.

— Jeg mistet en kamerat i en båtulykke da vi var 18 år gamle. Nå er det nok. Jeg har ikke flere venner å miste, sier han.

BÅTEN: Båten til den savnede mannen ble funnet med kjølen i været mellom mellom Hosanger og Fotlandsvåg.
Roar Christiansen
DELTAR I SØKET: Ronny Cindahl (til h.) og broren Cato (39) i samtale med politibetjent Vidar Ivar Kvant utenfor kirken på Hosanger.
Roar Christiansen