Like etter at 2014 ble til 2015 – ved 00.30-tiden natt til første nyttårsdag – hørte Tommy Warmstad et brak fra naboleiligheten i firemannsboligen i Bøhmergaten i Solheimsviken.

Da han noen minutter senere gikk for å sjekke hva som hadde skjedd i etasjen over, skjønte han raskt at innbruddstyver var på ferde.

— De knuste seg gjennom ytterdøren med rå makt. Restene av karmen lå strødd på gulvet. Det er nesten så jeg ikke skjønner at de klarte å ta seg inn uten hjelpemidler, sier Warmstad.

Hoppet ut vinduet

I løpet av noen hektiske minutter rasket tyvene med seg penger, lommebøker og elektronisk utstyr fra flere av leilighetene.

Mange av beboerne var ikke hjemme da innbruddet skjedde, og lysene var avslått i samtlige leiligheter.

Til slutt oppdaget de to unge tyvene at det var mer å hente – for eksempel i Warmstads kjellerleilighet. Men der var det bom stopp.

Da innbruddstyvene dundret på døren hans som om de ville inn, fant han ut at det var på tide å komme seg ut.

— Da jeg skjønte at tyven var i ferd med å knuse døren min, hoppet jeg ut av vinduet. Jeg var ikke mye høy i hatten på det tidspunktet, sier Warmstad, som hadde varslet politiet noen minutter tidligere.

— Jeg skrek at politiet var på vei, men det så ikke ut til å stoppe han som sto på andre siden av døren min. Heldigvis har jeg en solid dør, sier han videre.

Politiet raskt på plass

Lovens lange arm responderte svært raskt, sier han.

— Det kom en hel gjeng med politikledde menn og kvinner like etter. De var overalt, virket det som. Noen minutter senere var tyvene tatt, fikk jeg beskjed om.

Deler av tyvegodset lå strødd i hagen utenfor huset. Der lå opptil flere knuste ipad-er, et kamera og lommebøker.

BT var i kontakt med politiet i Hordaland lørdag kveld. De bekrefter at to utenlandske, unge menn ble pågrepet utenfor det aktuelle huset i Solheimsviken. De er siktet for innbrudd.

- Ha på lyset

Tommy Warmstad mener det kan være nyttig å huske på at det kan være lurt å la noen lys stå på når man forlater hjemmene sine.

— Det var en skremmende opplevelse som kanskje kunne ha vært unngått dersom vi hadde vært flinkere til å ha lys på når vi ikke er hjemme. Jeg tror tyvene valgte seg ut nettopp vårt hus fordi det var helt mørklagt, sier han.

Warnstad ønsker ikke å stille opp på bilde i frykt for eventuelle represalier.

— Politiet sa de hadde tatt innbruddstyvene, men jeg mistenker at det var noen som slapp unna. Noe av tyvegodset er ikke gjort rede for, sier han.