— Jeg trodde jeg hadde brutt ned mange fordommer med å være åpen om min bakgrunn og min seksualitet, men da dette skjedde var det som om et lys sluknet i meg, sier Desiree Hafstad til BT.

Hafstad ble født som mann, men ble kjønnsoperert for 13 år siden.

Orket ikke mer

— Jeg forlanger ikke at folk skal akseptere meg og den jeg er, men de har heller ingen rett til å trakassere meg fysisk og psykisk. Jeg har blitt utsatt for trakassering og mobbing over en lang periode, og det toppet seg med volden på Garage. Jeg ville blitt boende i Bergen hvis dette ikke hadde skjedd, men nå orket jeg ikke mer. Jeg flyttet til Oslo for å begynne på nytt, sier Hafstad.

Mandag møtte hun igjen mannen som slo til henne i kjelleren på utestedet Garage i desember i fjor. Det ble et tøft møte for Hafstad, som tok til tårene flere ganger i løpet av rettssaken. Det er sterk uenighet om hva som egentlig skjedde på Garage, men resultatet var uansett at Hafstad ble lagt inn på Haukeland sykehus med brukket neseben og lekkasjer fra hjernehinnen.

Kampsport-bakgrunn

Mannen som er tiltalt for å ha slått henne, er en 27 år gammel psykologistudent som har trent kampsport over en lengre periode. Han erkjenner at han slo Hafstad en gang, men hevder at det var et løst slag i selvforsvar.

— En person kom bort til meg, og kom med flørtebemerkninger. Jeg oppfattet personen som en mann i kvinneklær, og sa på en spøkefull måte at jeg ikke var interessert i menn. Før jeg vet ordet av det kommer det et ølglass mot meg som nesten treffer meg i ansiktet, og så er det en annen person som hopper opp på ryggen min. Så ser jeg fornærmede komme løpende mot meg. Jeg oppfattet det som at hun skulle angripe meg, og langet ut et veiveslag for å forsvare meg. Dessverre traff jeg henne, forklarte tiltalte i retten.

Helte øl over ham

Hafstad, og alle som vitnet i retten, hadde en helt annen oppfatning av hva som skjedde.

— Tiltalte kommer bort til meg, måler meg opp og ned og sier i et aggressivt tonefall "Du er en mann, du". Jeg har vært utsatt for slikt før, så jeg svarer så høflig jeg kan at jeg er en kvinne. Han ville ta på brystene mine for å finne ut om de var ekte. Da han befølte det ene brystet mitt fikk jeg nok, og helte øl over hodet hans, forklarte Hafstad.

Ifølge Hafstad og flere øyenvitner fulgte tiltalte etter Hafstad, og slo etter henne. En gjest på utestedet og to ansatte i baren prøvde å roe ned tiltalte, men en misforståelse førte til at armene hans ble sluppet. Deretter skal 27-åringen, ifølge vitnene, ha tatt et skritt frem og slått Hafstad midt i ansiktet.

ý Perfekt rett høyre

— Jeg driver med boksing, og slaget var en perfekt rett høyre. Det var ingen tilfeldighet. Han gikk kaldt og rolig inn for å slå inn trynet på henne. Jeg hørte det spraket i ansiktet hennes. Det hele var veldig ekkelt, forklarte en av personene som prøvde å holde tilbake 27-åringen.

— Jeg var blålilla og hoven i ansiktet etter slaget og det var ikke mulig å se øynene mine, sier Hafstad.

Møtte skuespiller

Hafstad forklarte at hun fikk en skikkelig knekk etter voldsepisoden, og at hun ble skeptisk til nye mennesker.

Skuespilleren Kristoffer Joner, som er en kamerat av tiltalte, fikk et helt annet inntrykk.

— Jeg var på et utested i Bergen sammen med 27-åringen og en annen kamerat i april, og fornærmede kom bort til oss. Hun gratulerte meg med filmen Mongoland, og vi snakket om den. Hun kjente ikke igjen tiltalte, som satt ved siden av meg, og virket på ingen måte redd, sier Kristoffer Joner, som vitnet i retten.

27-åringen erkjenner ikke straffskyld, men ba Hafstad om unnskyldning i retten.

— Han har ødelagt for mye til at jeg kan tilgi ham, sier Hafstad.

Aktor, politiadjutant Rune Malt, la ned påstand om 120 dagers fengsel og en erstatning begrenset oppad til 10 000 kroner.