Politiet mottok meldingen om at de to mennene rømte fra fengselet kl 12.10 søndag ettermiddag.

De to mennene har arabisk utseende, og er henholdsvis 24 og 18 år gamle. Mennene skal ha rømt fra fengselets luftegård, opplyser politiet i Sogn og Fjordane.

Tatt på Vikafjellet

Den eldste av fangene er 175 centimetre høy, iført lys genser, mørk grålig bukse og mørke sko. 18-åringen er omlag 170 centimetre høy, kledd i hvit hettegenser med svart hette, mørk bukse og hvite sko.

Mennene skal ikke være farlige.

Kl. 1630 ble de to rømlingene pågrepet oppe på Vikafjellet, omtrent ved den første tunnellen. Det var fengselets egne folk som tok de to, som nå blir transportert tilbake til Vik fengsel

— De ble tatt på eller like ved riksvei 13, i nærheten av den første tunnelen på vei opp fra Vik, sier operasjonsleder Nils Erik Eggen i Sogn og Fjordane.

- Gikk 700-800 høydemeter

Alt tyder på at de har gått til fots, de var ganske våte og forkomne. De har sannsynligis gått via noen tur- eller traktorveier i terrenget langs riksveien.

— Har de kommet seg langt fra fengselet?

— Ikke langt i luftlinje, men de har i hvert fall gått mange høydemeter. Stedet der de ble funnet ligger 700-800 meter over havet?

— Får dette følger?

— Det kan jeg ikke svare på. Jeg antar de har prosedyrer og regimer for å følge opp fanger som har vist seg rømningsfarlige.