— Jeg lå i badekaret da mamma ropte at det brenner.

Eneboligen til trebarnsfamilien på Tofterøy i Sund kommune ble i går ettermiddag totalskadd i brannen. 21-åringen og moren var hjemme da brannen brøt ut, trolig i en ventilator på kjøkkenet.

— Vi prøvde å ringe brannvesenet, men den trådløse telefonen virket ikke. Jeg ringte fra mobilen. Og den var det eneste jeg fikk med ut, forteller 21-åringen.

Mistet alle verdier

Brannen ble meldt ved 16.15-tiden. 20 minutter senere kom brannmannskaper fra Sotra brannvern. De måtte konstatere at huset var i ferd med å gå tapt.

— Det var ikke mulig å redde noe. Ingen verdier er igjen, huset var overtent da vi kom, sier vakthavende brannsjef ved Sotra brannvern, Svein Olaf Drageland.

Oppgaven ble å forhindre at brannen spredte seg til garasje og nabohus.

— Brannen har vært eksplosiv, sier Drageland.

Ti brannmannskaper kjempet mot flammene, og måtte etterfylle med vann fra vannverket like ved.

Nytteløst i røyken

Politiet kan ikke bekrefte at brannen har startet på kjøkkenet.

— Vi kan ikke si noe om brannårsaken. Hvor brannen har startet får etterforskningen avdekke, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

I går sto bare skallet igjen av eneboligen. Det meste av taket er borte, mens ytterveggene fortsatt står. Mor, far, en datter på 14 og to sønner på 21 og 25 år er hjemløse etter brannen.

21-åringen forteller at det var nytteløst å prøve å redde noen eiendeler.

— Det var så mye røyk. Det er trist å tenke på alle bildene og minnene som er borte, sier han.

EKSPLOSIVT: Brannvesenet karakteriserer brannen som eksplosiv. Da mannskapene kom frem var huset allerede overtent.
TOR HØVIK
VARSLET AV MOR: Mor og sønn reddet seg ut, men huset gikk tapt. Kjell Rune Vilhelmsen ble i går hjelpeløst vitne til at familiens hus forsvant i flammene.
TOR HØVIK