Samtidig har AUF i Hordaland foreslått tidligere statssekretær Sveinung Valle fra Lindås som leder i fylkesorganisasjonen etter Per Rune Henriksen som har frasagt seg gjenvalg.

Mye tyder derfor på at årsmøtet i Hordaland Arbeiderparti i midten av mars vil velge enten eks-ordføreren eller eks-statssekretæren til å lede partiet inn i valgkampen.

Grung kan bli nestleder

Det er derfor ikke riktig, som bt.no skrev tidligere i dag, at kommunalråd Ruth Grung fra Bergen er lansert av Hordaland AUF. Derimot har Bergen AUF gått inn for henne som ny nestleder etter Tove Brandvik fra Lindås som ønsker å fratre.

Grung var Arbeiderpartiets ordførerkandidat ved kommunevalget i 2007, og er nå leder for komité for miljø og byutvikling. Hun har tidligere også vært leder for Arbeiderpartiet i Bergen.

Jette Christensen, som er 23 år, er foreslått som ny nestleder både av Arbeiderpartiet i Bergen og av Hordaland AUF.

Valgkomiteen med Rune Bakervik i spissen skal ha sitt første møte torsdag og har fått flere forslag på kandidater. Men foreløpig er det helt uvisst hvem som skal overta, etter det Bakervik opplyser til BT.

Legger mistilliten bak seg I Senterpartiet er det derimot avklart at Steinulf Tungesvik fortsetter som fylkesleder, selv om han opplevde å få «sterk mistillit» av nominasjonsmøtet i november

– Jeg føler så sterkt for dette partiet at det ville være galt å trekke meg nå. Dessuten vil jeg gjerne være med å få sårene som oppsto mellom enkelte regioner på nominasjonsmøtet til å gro, sier Tungesvik.

Han var nedtrykt og skuffet da han med bare én stemme tapte førsteplassen på senterpartilisten i Hordaland til Kjersti Toppe. Ettersom en enstemmig nominasjonskomité gikk inn for ham helt øverst på listen, sa han til BT like etter nederlaget at han opplevde det som «sterk mistillit mot meg personleg».

Derfor ville han tenke grundig gjennom om han burde fortsette som fylkesleder eller trekke seg på årsmøtet i februar.

Steinulf Tungesvik vil likevel ikke være valgkampleder, først og fremst av hensyn til advokatgjerningen.

– Står du fast på at du fikk «sterk mistillit»?

– Ja, det er ingen tvil om det. Men gode prosesser i partiet etterpå peker fremover. Vi har bl.a. drøftet nominasjonsarbeidet og blitt enige om å styrke nominasjonskomiteens stilling, sier Tungesvik.

KAN BLI LEDER: Tidligere Stord-ordfører Magne Rommetveit er ønsket som ny leder i Hordaland Ap.
Lena Vermedal