Politiet tok seg inn i hybelen på leting etter en 13 år gammel gutt som hadde rømt fra en barnevernsinstitusjon. Sammen med åtte andre satt han og røykte hasj.

– Institusjonen hadde fått opplysninger om at 13-åringen holdt til i hybelen, og vi gikk inn i samarbeid med dem, sier Svein Bjørn Losnegård, leder for ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

I tillegg til 13-åringen, fant politiet en 16 år gammel gutt som hadde vært på rømmen fra en annen barnevernsinstitusjon i seks-syv døgn.

BA fortalte i går om lørdagens razzia, som endte med at en jente og åtte gutter i alderen 13 til 23 år ble satt i håndjern og brakt til politistasjonen for avhør. Tre av ungdommene ble pågrepet og satt i arresten over natten. De ble løslatt søndag.

– De tre er siktet for besittelse av narkotika, sier politiadvokat Elisabeth Ryen til BT.

Det er kun mindre mengder hasj som er beslaglagt, men politioverbetjent Svein Bjørn Losnegård mener det er stor grunn til å ta på alvor at så unge personer misbruker stoffet.

– Det er forferdelig trist når de i den alderen begynner med hasj. Misbruket hemmer utviklingen, og rusen rammer sterkere enn hos voksne, sier Svein Bjørn Losnegård.

BT har de siste dagene satt søkelyset på de høye rømningstallene i Hordaland. Så langt i år har politiet fått hele 94 meldinger om ungdom under 18 år som har stukket av. 58 av dem har rømt fra barnevernsinstitusjoner.

De fleste av de ni ungdommene som ble tatt lørdag har vært i kontakt med politiet eller barnevernet tidligere.