En rekke skisentre på Vestlandet har nok snø til å holde åpent på dagtid i romjulen. Alle er imidlertid ikke like velsignet av værgudene.

Her følger en guide til de viktigste. For den fullstendige listen, se faktaboksen nede til høyre.

Gode forhold på Voss

Voss Resort Fjellheisar startet sesongen for fullt i dag. Fra og med 2. juledag holder senteret åpent hver dag, og driftssjef Kristian Ringheim regner med stor trafikk i romjulen.

— I dag har det vært en god del folk i bakkene. Det har vært noe vind, men føret har vært veldig bra, med 20 cm løssnø utenfor løypene, forteller Ringheim.

Skisenterets hjemmesider melder om 15 cm nysnø på toppene og en snødybde på mellom 35 og 55 cm. Det forventes også nye 15 cm snø i løpet av de neste tre døgnene.

Lite snø på Kvamskogen

På Kvamskogen er det verre stilt. Snøkanonene på Furedalen Alpin har gått for fullt, men det er likevel for lite snø til at alpinanlegget kan åpne.

Føretelefonen ved anlegget melder om en snødybde mellom 10 og 20 cm. I dag har det vært plussgrader og regn.

— Vi håper på mer snø i dagene fremover. Ny melding kommer i morgen, er beskjeden på svareren. Men ifølge alpinanleggets hjemmesider vil også morgendagen by på plussgrader og regn.

Laver ned i Røldal

I Røldal har det falt 30 cm snø bare i dag, og stedet topper med det nedbørslisten for skistedene i Norge. Snødyben er omtrent en meter, og to tredeler av heiser og bakker er åpne i Røldal Skisenter.

Samme snømengder har lavet ned i Voss Fjellandsby-Myrkdalen, som med en snødybde på mellom 120 og 150 cm har mest snø av samtlige skisteder i landet.

Tidlig ute med topptrekket

Strandafjellet åpnet topptrekket på Roaldshorn i dag.

— Denne har sjelden vært startet før langt utpå nyåret, så vi er godt fornøyde med å tilby dette allerede i romjulen, er meldingen fra «vinterparadiset på Sunnmøre».

Det er kommet 10 cm nysnø, og mer skal være på vei, ifølge skistedets hjemmesider. Snødybden er mellom 50 og 65 cm.

Sogn skisenter melder også om 10 cm nysnø på toppen, og en snødybde på mellom 45 og 70 cm.

Hva er din beste skiopplevelse? Del dine tips her!

GODE FORHOLD: På Voss er det gode forhold i bakkene. Her er Torgrim Vole fra Vågå i aksjon under Ekstremsportveko tidligere i år. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG
VENTER STORM: Slik kan det se ut når Eikedalen Skisenter ved inngangen til Kvamskogen har værgudene med seg. I morgen forventes uvær og anlegget holdes stengt, men fredag åpner senteret igjen. ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ