Med karakteristisk nese, avrundet hake, fyldige lepper og garantert med en av romertidens mest imponerende frisyrer, er det ikke rart at auksjonshuset Bonhams and Goodman trekker frem Elvis-referansene.

Men på tross av det moderne utseendet, er det velfriserte marmorhodet fra det andre århundret etter kristus, og stod opprinnelig på hjørnet av en sarkofag.

— Dette er kanskje den merkeligste gjenstanden vi selger nå, i alle fall sett med moderne øyne. Likheten med Elvis er så stor at til og med samleren selv, Graham Geddes, kaller ham for «Elvis», melder auksjonshuset.

Geddes er en av verdens fremste samlere, og Elvis-hodet er én blant 150 gjenstander med blant annet greske vaser som skal auksjoneres bort i oktober.

Bonhams and Goodman regner med å få mer enn en million pund for samlingen, mens Daily Mail melder at Elvis-skulpturen antakelig kommer til å gå for mellom 25.000 og 30.000 pund (260.000-317.000 kroner)

— Jeg vet ikke hva slags formål den hadde, og den sveisen var ikke en mote på den tiden så vidt jeg vet, sier antikvitetsekspert Georgiana Aitken til Daily Mail.

Bonhams and Goodman
ROMERSK GUDDOM? Elvis Presleys utseende har i alle fall gått inn i historien - to ganger.