RUNE CHRISTOPHERSEN PER MARIFJÆREN

Flere lesere har kontaktet BT med spørsmål om ikke den savnede 19-åringen kan være den tsjekkiske sjongløren i Strandgaten. De to er relativt like av utseende, begge sjonglerer, de har omtrent samme alder, og til og med samme fornavn. Men politiets undersøkelser viser at det dreier seg om to forskjellige personer, opplyser informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt.

Ber om tips

Lensmann i Masfjorden, Magnus Stub Nilsen, sier han fortsatt håper på tips som kan føre til en oppklaring av forsvinningsgåten.

— Denne saken tynger oss veldig, og vi håper inderlig det kommer frem nye opplysninger som gjør at vi kan spore ham opp, sier han.

Det var vitneobservasjoner som gjorde at politiet regnet med at 19-åringen var kommet ned fra fjellet i god behold.

— Savnet-meldingen kom først tre dager etter at han forsvant. Og når vitner hadde sett ham andre steder i mellomtiden, var det ikke forsvarlig å fortsette helikoptersøket i fjellet. Det var helt uvisst hvor han kunne være, og beslutningen ble tatt i samråd med den ansvarlige i politidistriktet, sier lensmannen.

— Vi sporet også opp mobiltelefonen hans, som viste seg å ha vært ute av dekning siden klokken åtte om morgenen den dagen han forsvant.

Helge Hansen ved Kriminalpolitisentralen bekrefter at Roman Cernohlavek er etterlyst gjennom Interpol, men at dette så langt ikke har bidratt til ny informasjon i saken.

SAVNET: Flere BT-lesere lurte på om savnete Roman Cernohlavek kunne være en sjonglør som pleier å opptre i Bergen sentrum. <p/> ARKIVFOTO: ODDLEIV APNESETH