— Det eierne skylder i parkeringsavgift er i ferd med å overstige bilens verdi. I tillegg trengte vi plassen til betalende kunder, er forteller terminal- og markedssjef på Flesland, Alf Sognefest til BT.

Nå har den kongeblå bilen fått egen garasje inne på flyplassområdet for å unngå å oppta sårt ettertrengte plasser langtidsparkeringen.

Eiere sporløst vekke

Flyplassledelsen har i lengre tid forsøkt å få kontakt med eierne, to engelske forretningsmenn fra London, uten hell.

— Vi har vært i kontakt dem før og da har de har gjort opp for seg. Men nå er de som sunket i jorden. Vi har undersøkt en rekke engelske registre uten å finne dem, sier Sognefest.

At noen frivillig ønsker å la en slik bil bli stående ubrukt på langtidsparkeringen på Flesland, er et mysterium for terminalsjefen.

— Tidligere har de sagt at de vil ha bilen stående slik at de har transport når de kommer til Vestlandet på forretningsreise. Men det må da finnes billigere måter å ha tilgang til en bil på, sier en forundret Sognefest.

For salg

Parkeringsregningen er nå på rundt 147.000 kroner. Døgnprisen ligger nå på 118 kroner på langtidsparkeringen. Ledelsen på Flesland har fulgt med hele tiden på regningen og hentet inn en takstmann for å se på klenodiet. De ville forsikre seg om at regningen ikke skulle bli høyere enn verdien på Rolls-Roycen.

— Hvis vi ikke får tak i eierne snart, er det mulig at vi må avertere bilen for salg. Vi har det ikke travelt, men vi regner med at vi selger en gang i år hvis ikke engelskmennene tar kontakt.

Bilen skal være i god stand, til tross for at den har stått i ro i flere år. I parkeringshuset på Flesland har de ansatte med jevne mellomrom stilt opp med vaskebøtter og kluter.

– Det hadde jo vært gøy å kjøpe bilen selv. Eller at Flesland overtar den for å bruke når vi får fasjonable gjester på besøk. Men det blir vel en drøm, sier Sognefest litt vemodig. Det var jo stas å ha en Rolls-Royce stående i flyplassgarasjen så lenge.

SNART PÅ SALG? Dersom de engelske eierne av denne Rolls-Roycen ikke snart melder seg, kan det bli aktuelt med bilsalg på Flesland.<p/>FOTO: ARNE NILSEN