Det betegner politiet i de to fylkene som en svært rolig start på året.

– I Sogn og Fjordane har det vært en del hendelser, blant annet uvettig bruk av fyrverkeri og knuffing og slåssing, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge i Sogn og Fjordane politidistrikt.

13 i arresten

Tre personer måtte tilbringe årets første natt i arresten i fylket.

– I Florø var det en person som var ute av stand til å ta vare på seg selv, og en person som vil bli anmeldt for legemsfornærmelse og beruselse. Han hadde vært i klammeri med flere personer i løpet av natten, sier Hauge.

I tillegg ble en person i Sogndal satt i arresten, etter at han i følge politiet var vanskelig. Alle de tre var unge menn.

I Hordaland var det til sammen ti personer som havnet i arresten nyttårsaften.

Bolig brant ned

– Syv ble satt inn for fyll og bråk, og det er lite. I tillegg ble tre tatt i forvaring på grunn av alvorligere ting, som narkotika og innbrudd, sier operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt.

Mens det i Sogn og Fjordane ikke var noen branner i natt, var det 14 branntilløp i Hordaland, i tillegg til at en bolig brant ned i Fjell like før midnatt.

Fire promillekjøringer

– 14 branntilløp er omtrent det normale for nyttårsaften. Dessuten har vi hatt 65 utrykninger på grunn av ordensforstyrrelser på offentlig sted, og ni utrykninger til privat sted, sier Johannessen.

Politiet har registrert fire promillekjøringer i løpet av natten. En i Førde, en i Mosterhamn, en i Klokkarvik i Sund og en i Vikaleitet. I de to siste tilfellene, endte kjøringen i ulykker. En mann ble sendt med luftambulanse fra Klokkarvik, og en kvinne ble sendt med ambulanse fra Vikaleitet.

2211-tipser
Kjetil Linde Holo (MMS)
Bjørn Otto Aarheim