Julefreden senket seg over Vestlandet mandag kveld. Første juledag morgen er julefreden fortsatt intakt.

— Det har vært, og er fortsatt, veldig rolig.

Det sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Han får følge av kollega Nils Erik Eggen i Sogn og Fjordane politidistrikt:

— Det har vært meget stille både julaften og natt til første dag, sier han.

Ruskjøring i Åsane

Men noen hendelser har det tross alt vært. Vi begynner med julaften:

  • Klokken 17.15 julaften ble en 60 år gammel kvinne stoppet i Salhusvegen i Åsane. Politiet stoppet henne etter flere meldinger om vinglete kjøring. Hun er mistenkt for ruskjøring og måtte avlegge utvidet blodprøve. - Kvinnen var alene i bilen, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.
  • Rundt klokken 21.00 julaften ble politiet varslet om at en kvinne i 70-årene ikke var kommet frem til et julebesøk i en blokk i Hesjaholtveien i Fyllingsdalen.
  • Kvinnen skulle ta en drosje, men dukket ikke opp. Familien varslet politiet og det ble satt i gang en leteaksjon. Familien reiste til kvinnens bolig, men hun var reist derfra. Etter en liten time ble kvinnen funnet. Hun var da i rett blokk, men i feil oppgang.
  • En alpin dachs - sort og litt brun med kallenavnet «Emmy», ble klokken 20.55 julaften meldt forsvunnet fra Skårhaug i Nordfjordeid. Klokken 22.15 melder politiet at hunden er funnet.

Ingen i fyllearresten

Ifølge operasjonsleder Preben Wallestad, som er på jobb i Hordaland politidistrikt første juledags morgen, har det også vært en særdeles stille natt.

En indikasjon på det er at ingen har sittet i fyllearresten.

— Vi hadde 27 loggførte oppdrag natt til tirsdag. De verste helgene kan det tallet passere hundre i løpet av en natt.

Wallestad lister opp noen utvalgte oppdrag fra loggen natt til 1. juledag:

  • Brannalarm Odda klokken 00.31: Brannvesenet melder tilbake at alarmen i en privatbolig har gått siden fredag. Ingen tegn til brann.
  • Mellom klokken 01 og 02: Promillekontroll på Nordhordalandsbroen. 91 kontrollerte biler. Én anmeldelse for kjøring uten gyldig førerkort, og en bil ble avskiltet.
  • 01.28: Melding om at mørkkledd person går i Sydnestunnelen, i retning Puddefjordsbroen. Politiet rykket ut, men fant ingen.
  • 02.19: Bil kontrollert i Elvenesvegen på Nesttun, ble avskiltet.
  • 04.09: Ordensforstyrrelse/slagsmål i Osvegen. 40 stykker på fest. Klokken 04.25 melder politiet at det er stille på stedet. «Mye folk, festen avsluttes.» Én fornærmet som ikke er skadet, antatt gjerningsmann har forlatt åstedet i drosje. Politisak ikke opprettet.
  • Bil i grøften: Klokken 03.56 ble det meldt om en bil som hadde kjørt i grøften på Os. En patrulje dro ut. Mannlig fører i 20-årene sendt til Os legevakt for blodprøve. Anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand.