Hele Bergen strøk hatten da skuespilleren Rolf Berntzen ble bisatt i Biskopshavn kirke i dag.

– Vi vil savne hans enorme engasjement, men hans tanker og ideer vil leve videre, sa ordføreren.

Borgermesteren

Friele nølte heller ikke med å betegne Rolf Berntzen som hele Bergens borgermester, ikke bare Gamle Bergens.

– Jeg innser at Rolf Berntzen er den ordentlige borgermesteren – og i sannhet en ekte bergenser, sa Friele og ønsket fred over Berntzens minne.

Bisettelsen i Biskopshavn kirke ble en dokumentasjon på Rolf Berntzens usedvanlige kvaliteter både som bergenser, skuespiller, far og familiemann.

I løpet av den nesten to timer lange seremonien i kirken ble det fremført ærbødig og respektfull hyllest fra teaterkolleger, rørende kjærlige hilsener fra familie – og varme tanker fra en stor venneflokk.

Helge Jordal leste fra «Stormen» av William Shakespeare, et av de siste store ensemblestykkene Rolf Berntzen var med i på DNS.

Teatersjef Morten Borgersen portretterte Berntzen med et sitat fra «Jan Herwitz»: «Han var et geni, men han var dømt til livsvarig Bergen.»

Siste hilsen

Ved inngangen ble side på side i kondolanseprotokollen fylt med takk og personlige hilsener.

Ved kisten og på kirkegulvet lå kranser og blomster med sløyfehilsener fra blant andre Norsk Skuespillerforbund, Bergens krets av Norsk Skuespillerforbund, Festspillene i Bergen, Gamle Bergen, Sandviken Ungdomskorps, Trøndelag Teater, Hordaland Teater, venner i Spania – og familien.

HEDRET BERNTZEN: - Vi vil savne hans enorme engasjement, sa ordfører Herman Friele.
Jan M. Lillebø
SISTE AVSKJED: Kulturpersonligheten Rolf Berntzen ble bisatt i Biskophavn kirke i dag.
Jan M. Lillebø