— Bra. Men vi må over 30 prosent for å ta makten, kommer det spontant fra Joril Christensen.

BT er innom Ap-kontoret i Folkets Hus med den første meningsmålingen etter ferien. Ap går markant opp siden Sentios junimåling og er desidert største parti med 27,8 prosents oppslutning og 19 representanter i bystyret.

Grasrotkampanje

Hos Ap er det like-før-stemning. I en container utenfor ligger tonnevis av nytrykte valgløfter. Valgkampmedarbeiderne Jette Christensen og Anders Kambo Tangerås finpusser detaljene i årets planer.

— Det skal bli en grasrotkampanje med roseutdeling og personlig kontakt, lover fylkessekretær Stian Nyhus: - Vi satser på å nå 15.000-20.000 husstander før valget 10. september. Partiet har 1300 medlemmer i Bergen og vi prøver å involvere flest mulig av dem. Vi skal dele ut roser og diskutere politikk med folk.

Joril Chrisensen nikker ivrig:

— Like viktig som å vinne Ap-velgere er det å mobilisere folk til å delta i valget. Vi synes valgdeltakelsen er så lav at det begynner å bli en trussel mot troverdigheten i valgene.

Så tror vi jo selvsagt at Ap vinner på økt valgdeltakelse, legger hun til.

I 2003 var valgdeltakelsen 59,3 prosent, den laveste siden 1922.

Containeren i Teatergaten inneholder program og brosjyrer som presenterer partiets kandidater bydel for bydel. Pluss brosjyrer om valget på engelsk, arabisk, tyrkisk og spansk. Blant annet.

Stian Nyhus saumfarer minnet. Har han husket alle?

— Er det noe som heter swahili? kommer det forsiktig.

Våre nye landsmenn skal minnes om at fire års opphold er tilstrekkelig for å stemme i lokalvalg.

Mange tvilere

BTs meningsmåling viser at hver tredje velger ikke har bestemt seg for partivalg. Tvilerne er mange og valgkampen handler mye om å vinne dem.

— Drømmen er å beholde alle som stemte Ap sist og vinne 20 prosent flere stemmer, sier Christensen med et smil:

Hun er annenkandidat på fylkestingslisten og har mer enn bypolitikken å tenke på:

— Vinner vi Bergen, vinner vi fylket. Byen er over halve fylket. Det er min strategi!

TRYKKET OG KLAR: I partikontoret på Folkets Hus ligger brosjyrene klare. Joril Christensen og Stian Nyhus planlegger at Ap-medlemmer før valgdagen skal ringe på 15.000-20.000 bergenske dørklokker.

TRYKKET OG KLAR: I partikontoret på Folkets Hus ligger brosjyrene klare. Joril Christensen og Stian Nyhus planlegger at Ap-medlemmer før valgdagen skal ringe på 15.000-20.000 bergenske dørklokker.
Christiansen, Roar