De tre rødgrønne partiene ville fått 85 mandater og opposisjonen 82, dersom InFact-målingen i VG hadde vært valg. I tillegg ville partiet Rødt vært inne med to mandater.

Blokkendringen skyldes at Ap og SV seiler i medvind, mens kun Høyre har fremgang på motsatt side.

– Skuddlinjen Fremskrittspartiet faller mest, og får en oppslutning på 21,8 prosent.

– Vi har vært i skuddlinjen en hel uke og urettmessig blitt angrepet av Ap, som er mer opptatt av oss enn hva de selv driver med, sier Frp-leder Siv Jensen som en forklaring på velgernes bevegelser.

Statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg har på sin side grunn til å juble over en fremgang på 2,5 prosentpoeng til 32,9 prosent. Samtidig går SV fram med 1,8 prosentpoeng til 8,8 prosent, mens Senterpartiet taper 0,5 prosentpoeng til 6,4 prosent.

– Målingen viser at valgseier er innen rekkevidde, sier Stoltenberg til VG.

**Les også:

Mener regjeringen struper Bergen**

TV-vinner Høyre-leder Erna Solberg tror det hjelper at hun er blitt kåret til vinner i flere TV-debatter, og gleder seg over partiets fremgang på 1,7 prosentpoeng til 18,1 prosent.

Samtidig må hun se at det borgerlige overtaket glipper. KrF går tilbake 1,3 prosentpoeng til 4,9 prosent, mens Venstre synker mot sperregrensen og får 4,2 prosent etter et fall på 1,9 prosentpoeng.

Rødt stiger med 0,6 prosentpoeng og får 1,8 prosent oppslutning, noe som ville sendt både Torstein Dahle og Erling Folkvord inn på Stortinget dersom målingen hadde vært valg.

Hvem tror du danner regjering etter valget? Si din mening her.