— Politiet nektet oss å bruke melet vi alltid har brukt, selv ikke da vi tilbød oss å farge det rødt. Vi fikk denne i stedet, forteller Finn Haldorsen, grunnlegger av Bergen Hash House Harriers, og viser frem en boks med rød spraylakk.

Miltbrann-frykt

Onsdag kveld utløste de humørfylte mosjonistene full terroralarm da noen forbipasserende oppdaget oppmerkingspulveret i fotgjengerundergangen på Danmarks plass. Resultatet var full politisperring og analyse av pulveret på Haukeland sykehus.

— Folk må regne med en streng reaksjon når de sprer slikt pulver, enten det er spøk eller alvor, sa politiavdelingssjef Tove Lian Mathiesen til BT torsdag.

I går feiret trimgjengen sitt løp nummer 300, men markeringen ble vel så mye preget av all oppmerksomheten rundt nummer 299.

— I løpet av klubbens fem år her i byen, har vi alltid brukt mel for å merke opp løypene. Fordelen er at det regner bort og ikke blir til sjenanse etterpå, sier Haldorsen før jubileumsløpet starter i Starefossveien.

Vanskelig å se

Da BTs kjørende reportasjeteam møtte de 17 svette joggerne rundt halvtimen senere på en pub i Sandviken, haglet kommentarene om løypemerkingen.

— Vi hadde store problemer med å se oppmerkingen. Nå i mørket var det nesten umulig å se den røde lakken, sier Dag Handal, betegnende for de fleste av ytringene.

Men stemningen var likevel god. En kjapp bayer på puben, så var det ut igjen og løpe. Den eneste skuffelsen stod visst vi pressefolk for.

— Sa ikke vi at dere kun fikk komme dersom dere var iført treningstøy?...

LITE SYNLIG: Trimgjengen i Bergen Hash House Harriers måtte sløyfe det hvite melet på grunn av terrorfrykt. Men den røde lakken som Peter Specht markerte løypen med, var på langt nær så synlig.
Foto: Vegard Valde