KAREN R. TJERNSHAUGEN

Kanskje trekker Bryan Adams, Kurt Nilsen og a-ha flere tilhørere. Men Rockebandene Jubelgjengen og Amatørene vinner stort på sjarm, showing og sceneglede. I går viste seks amatørband med utviklingshemmete artister hva de har øvd på det siste halvåret med en gratiskonsert på Torgallmenningen.

Tre ting på en gang

Rune Ingebrigtsen i Jubelgjengen satset på en coverversjon av Brann— sangen, Anne Kristine Nilsen i Amatørene sang sin selvkomponerte låt «Anne Kristine sin sang» mens Trond Albert Jørgensen debuterte som vokalist med Elvis-låten «Love me tender».

— Det var fint å stå på scenen i dag. Publikum var flinke til å klappe, syntes Elvis-entusiasten.

Jørgensen har spilt i Amatørene siden 1991 og er allerede en erfaren musiker. Ved siden av å synge spilte han også trommer og keyboard på scenen i går.

— Det blir tre ting på en gang, det! smilte Jørgensen fornøyd etter opptredenen.

Fisketur og disko

Hot Shots, Sarabande, Proffene og Tveiterås skolekorps spilte også på gratiskonserten som markerte starten på to uker med sommeraktiviteter for utviklingshemmete. Aktivitetene består blant annet av fisketur med MS Byfjorden, sommerdisko i Blonden, idrettsdag på Sandsli idrettsbane og et rytmeverksted for barn. Arrangør er de lokale kulturkontorene og idrettsavdelingen i Bergen kommune.

EGENKOMPONERT: Anne Kristine Nilsen (til høyre) i rockegruppen Amatørene fremførte «Anne Kristine sin sang» med stor innlevelse på gratiskonserten i går. Til venstre Ole Glambekk (perkusjon) og Trond Albert Jørgensen (trommer).<br/>Foto: KNUT STRAND