• Politi, politi, hendene på ryggen! Har du noe ulovlig på deg?

I 01-tiden natt til tirsdag var Robin Garen Aaberg (22) på vei hjem fra studentutestedet Kvarteret i Bergen sentrum. 22-åringen, som studerer kommunikasjonsteknologi i Bergen, bor ikke langt unna.

Etter å ha gått et stykke, ved starten på Allégaten på Nygårdshøyden, ble Robin oppmerksom på to menn som gikk fort bak ham. Ellers var området folketomt og veldig mørkt, ifølge Robin.

Kom fra hver sin side

— Jeg skjønte at de fulgte etter meg, forteller 22-åringen.

Deretter gikk det fort.

— De splittet opp. Den ene gikk til høyre for meg, den andre på fortauet. Så kom han ene på meg bakfra, spente meg på baksiden av kneet og la meg i bakken.

— De ropte «Politi, politi, hendene på ryggen! Har du noe ulovlig på deg?». Alt skjedde utrolig kjapt, de var veldig effektive og virket drillet.

Tok med seg alt

Mens den ene av mennene holdt Robin nede, saumfarte den andre 22-åringens lommer og røsket med seg alt han fant: Cirka 1000 kroner i kontanter, nøkler og mobiltelefon.

FIKK IGJEN: Ranerne kastet nøklene tilbake til Robin. De la også fra seg mobiltelefonen.
Ørjan Torheim

Pengene stammet fra en dataskjerm som Robin hadde solgt tidligere på dagen.22-åringen sier han ble litt skjelven, men ikke redd. Han beskriver begge mennene som atletiske, i slutten av 20-årene og med vestlandsdialekt.

— Jeg forsto at det ikke var ute etter å skade meg, at de bare var ute etter penger.

Trakk frem «politiskilt»

Robin trodde heller ikke at de to virkelig var politifolk i sivil.

— Nei, politiet har vel ikke for vane å legge studenter på vei hjem i bakken i mørke gater, sier han lakonisk.

Likevel tenkte Robin at han skulle be mennene vise politiskiltene sine.

— Hvis dere er fra politiet, så viser dere meg skilt, ropte jeg til dem. Da trakk han ene frem et skilt som hang rundt halsen hans.

— Jeg sa: Det der er ikke et politiskilt. Dette er et ran.

Slengte nøklene til ham

Så forsvant begge mennene.

Robin fortsatte videre gjennom Allégaten. Han hadde fått et kakk i bakhodet da han ble lagt i bakken, men var ellers uskadet.

Noen kvartaler lenger fremme la han merke til de to mennene igjen. De gikk da parallelt med ham i gaten nedenfor.

— Vi fikk øyekontakt, og den ene hev nøkkelknippet i min retning. Da ropte jeg til dem: «Hva med mobiltelefonen, den har ingen verdi for dere.» Da la de telefonen ned på bakken der de sto og trakk seg unna. De sa at jeg ikke måtte ringe politiet.

Robin hentet mobilen og kom seg hjem. Vel hjemme ringte han politiet.

Én mann pågrepet

Som bt.no skrev tidligere i dag, er én mann pågrepet i saken.

— Jeg kan bekrefte at en mann på cirka 25 år er siktet i saken. Ut over det vil jeg ikke kommentere saken av hensyn til etterforskningen, sier politiførstebetjent Knut Ellertsen ved Bergen sentrum politistasjon.

BLE IKKE REDD: - Jeg forsto at det ikke var ute etter å skade meg, at de bare var ute etter penger, sier Robin dagen etter ranet på åpen gate.
Ørjan Torheim