INGEBORG RYDSAA

Statssekretær Kristin Ravnanger sto for den offisielle åpningen av Robin Hood huset i formiddag.

Huset skal være et ressurs— og aktivitetssenter for alle som føler seg sosialt ekskludert på grunn av dårlig råd.

I det koselige hvite huset i Hollendergaten skal disse kunne finne sammen for å treffe andre i samme situasjon. Her vil de blant annet få rådgivning, en kopp kaffe og mulighet til å bruke Internett.

— Døren står åpen for alle - for sosialklienter, arbeidsledige, uføretrygdete og andre fattige i Bergen, sier daglig leder Bjørn Simonsen til bt.no.

Han understreker samtidig at huset skal være rusfritt.

Statssekretær Ravnanger sa i sin åpningstale at huset er et eksempel på hva man kan få til når enkeltpersoner tar sosialt ansvar, og trakk spesielt frem innsatsen til Bente Simonsen.

Bente Simonsen har i flere år vært styreleder i Aksjonsgruppen mot sosial nød, og har selv følt på kroppen hva det vil si å være fattig.

— Vi fattige er ofre for offentlig omsorgssvikt. Robin Hood huset kan være et steg på veien for å hjelpe alle de som føler seg fattige i dagens velferdsnorge, avslutter Simonsen.

<b>NYÅPNET:</b> Styreleder Bente Simonsen (t.v.) fikk skryt for sin innsats under åpningen av Robin Hood-huset i formiddag. Her med nestleder Annie Kausland Rise.
MARITA AAREKOL