— Jeg kan ikke tro at det er ambulansepersonellet som har tatt pengene mine. Det må ha skjedd på Haukeland, sier mannen til Askøyværingen.

Søndag for halvannen uke siden kjørte den eldre mannen av veien ved Storavatnet. Han var på vei til sin venninne på Askøy da ulykken skjedde. I rundkjøringen like etter Storavatnet gikk det galt, og mannen havnet i grøften.

82-åringen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus med skrubbsår i hodet og mørbanket kropp.

Dagen etter kunne han forlate sykehuset. I mellomtiden har noen sett sitt snitt til å tømme mannens lommebok for sedler.

— Jeg tok ut 500 kroner fra banken fredagen før ulykken. Så kjøpte jeg en boks pastiller. Etter det hadde jeg ikke brukt en krone. Da jeg skulle gi min vennines barnebarn penger til å betale parkeringen på Haukeland, var det bare skillemynt igjen. De 450 kronene som skulle være i lommeboken, var borte, forteller 82-åringen til Akøyværingen.

Mens han lå på sykehuset, ble lommeboken plassert sammen med klærne hans i det blå nettet sykehuset bruker til å oppbevare pasientenes eiendeler. 82-åringen var i sjokk etter ulykken, og klarte ikke å følge med på om nettet ble tatt med da han ble flyttet til nytt rom flere ganger i løpet av oppholdet.

— Jeg har ikke noe problem med å miste pengene. Men det er så utrolig irriterende at noen kan stjele fra en som ligger hjelpeløs i sykehussengen, sier mannen, som nå vil advare andre pasienter om at pengene ikke er trygge på sykehuset.

Konstituert avdelingssjef Heidi S. Brevik ved akuttmottaket er lei seg for det som har skjedd.

— At noen mister penger som lå i lommeboken har jeg aldri hørt om før. Det høres veldig rart ut, og skal selvfølgelig ikke forekomme, sier hun.