Klokken 14.30 startet arbeidet med å rive en gangbro på Nygård på Laksevåg, i krysset Lyderhornsveien/Gravdalspollen, like ved Laksevåghallen.

Ved 18.30-tiden fredag kveld var arbeidet ferdig, og veien åpnet igjen.

Statens Vegvesen meldte ved 15.30-tiden om kaotiske forhold på Lyngbøveien. Mange forsøkte veien for å komme seg dit de skulle.

— Ikke kjør om Lyngbøveien. Det er en smal vei med mange innsnevringer. Kjør heller riksvei 555, sa vaktøoperatør Morten Hansen ved veitrafikksentralen Hordaland tidligere i ettermiddag.

• Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner pr. melding.

Biter falt av

Det var en lastebil med en gravemaskin på planet som krasjet oppi med bommen på gravemaskinen.

— Det er skader på betongelementene. Flere biter har falt av og ligger i veibanen, opplyste operasjonsleder Bjarne Flokenes i Hordaland politidistrikt til bt.no like etter at uhellet hadde skjedd.

Stengt

Broen ble stengt like etter sammenstøtet.

Det var manuell dirigering på stedet. Frem til rivningsarbeidet startet var det mulig å passere under gangbroen i ett kjørefelt.

— Det er slått løs betong. Deler av armeringen er kuttet over, sier politiførstebetjent Kjetil Øyri på stedet..

Kjørte videre - Lastebilen har smelt inn i gangbroen og kjørt videre, men politiet er i kontakt med sjåføren, sier han.

Tone Kildedal ble forskrekket da hun leste om hendelsen på bt.no. Hun så på klokken og skjønte at datteren akkurat var ferdig på skolen. Datteren går over denne gangbroen hver dag på vei til og fra Nygårdslien skole.

— Hun ringte meg og var fortvilet. Broen var stengt og ingen hjalp henne over veien. Politifolkene på stedet konsentrerte seg bare om bilene. Hun sto lenge og ventet mens jeg hadde henne på telefonen. Til slutt fikk jeg veiledet henne trygt over pr. telefon, men dette synes jeg er for dårlig av politiet, sier Kildedal.

PÅ PLASS: En kran er nå på plass og klar til å starte arbeidet med å rive broen. MMS-FOTO: Paul Sigve Amundsen.
INGEN UMIDDELBAR FARE: Men det ser ikke bra ut, sier byggelder Bjarte Mjelstad. FOTO: Ane Elisabeth Børhaug
STENT: Gangbroen er nå stengt. FOTO: Ane Børhaug