Å lese i Bergens Tidendes arkiver om Peisestuen i Håkonsgaten, er som å bla i en kriminalkrønike.

Voldsforskerne Nordhus og Vogt fant et rikt kildetilfang i snackbarens brune kroker.

Drap i Peisestuen

Forhold i og utenfor Peisestuen er gjentatte ganger omtalt både i retten og i forbindelse med politivoldssakene i Bergen.

Natt til 2. mai for tre år siden slo en 36-åring ned en 46-åring på snackbaren Peisestuen. 46-åringen havnet i koma og døde senere på Haukeland sykehus.

Også det mer bevaringsverdige nabobygget i Håkonsgaten der Mekka var siste beboer, blir nå revet. Byens eldste funkisbygg vil dermed også forsvinne.

Bygger boliger

Stor-Bergen boligbyggelag skal bygge Vestre Torggate Borettslag på tomtene.

Det virker kjempepopulært. 45 av 48 leiligheter i Vestre Torggate Borettslag ble solgt til boliglagets medlemmer på to timer.

Utbyggingsdirektør Tor Inge Døsen i Stor-Bergen boligbyggelag sier til BT at han tror de har truffet en nerve i boligmarkedet. Folk vil ha sentrumsleiligheter til overkommelige priser, mener han. Leilighetene får fasader mot både Olav Kyrres gate, Håkonsgaten og Vestre Torggate midt i Bergen sentrum.

Bygningene skalbygges mellom eksisterende bygg. Leilighetene er plassert fra andre etasje og oppover. En stor butikk på over 1000 kvadratmeter, skal breie seg i første etasje.

PEISESTUEN REVET: Bare historie og boss er nå igjen av snackbaren Peisestuen i Håkonsgaten. FOTO: PÅL ENGESÆTER