GARD STEIRO MARIT HOLM gard.steiro@bt.no

De fire ble tirsdag fremstilt for varetektsfengsling. Fengslingsmøtet pågikk tirsdag ettermiddag i Bergen forhørsrett. De fire er siktet etter Straffelovens paragraf 132a, for å motarbeide rettsvesenet.

Denne paragrafen er sjelden brukt i Norge. Strafferammen er fem års fengsel, men kan økes til ti år hvis handlingen er utført under særdeles skjerpende omstendigheter.

Lillesøster De fire siktede er to menn i midten av 20-årene og to kvinner på 26 og 20 år.

Politiet mener det ikke er en tilfeldighet at overfallet på kvinnen i Åsamyrane skjedde nå. Onsdag begynner straffesaken mot de tre mennene som er tiltalt for drapet på Øyvind Bjarte Madsen.

Den yngste av kvinnene som brøt seg inn hos vitnet, er lillesøsteren til en av de tiltalte. Politiet mener at overfallet har sammenheng med rettssaken.

De fire siktede blir nå nektet å bruke samme forsvarere som de tre drapstiltalte.

Redde vitner Øyvind Bjarte Madsen ble skutt og drept i sin egen bopel natt til 19. mars i fjor. Kvinnen som ble overfalt i sin leilighet er et flere vitner som skal forklare seg under rettssaken. Politiet bekrefter at hun var utstyrt med voldsalarm.

Hun er ikke det eneste vitnet som har følt seg truet mens politiet etterforsket drapssaken. Natt til 10. oktober i fjor var to maskerte menn ute etter et annet vitne i saken. Den 28 år gamle mannen kom seg unna, men voldsmennene gikk løs på faren hans i stedet.

Før påske tok politiet ut tiltale mot et annet vitne for brudd på våpenloven. Til BT uttalte 33-åringen at han måtte bevæpne seg fordi han var blitt truet på livet av kriminelle fra Åsane.