— Dette er en tiltale som dels bygger på beslag av narkotika, forklaringer og analyse av økonomien til de fire, sier statsadvokat Arild Oma.

Politiet har etterforsket kontantstrømmene til de fire mennene som er henholdsvis 34, 40, 41 og 49 år gamle. En rekke av beløpene på kontoene deres, er ifølge politiet utbytte fra narkotikasalg. 34-åringen er tiltalt for å ha oppbevart og solgt hovedsakelig amfetamin og kokain med en salgsverdi på to og en halv million kroner. 41-åringen skal ha oppbevart og solgt narkotika for 1,2 millioner kroner. De to andre er tiltalt for å ha solgt eller bidratt til å ha solgt kokain og amfetamin.

— Min klient erkjenner i all hovedsak ikke straffskyld. Han erkjenner kun straffskyld for noen av de mindre forholdene, sier advokat Jørgen Riple, som er forsvarer for 41-åringen.

Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i november 2005. De tre andre har vært varetektsfengsler under deler av etterforskningen som startet høsten 2005.

Tre av mennene er hjemmehørende i Bergen, mens den siste holder til i Drammen. Det meste av stoffet kommer fra Østlandet og skal være hentet i Oslo-området.

— Tiltalen gjelder at de har operert hver for seg, men vi utelukker ikke at de har samarbeidet om deler av dette, sier Oma.

De tiltalte risikerer fengselsstraffer på inntil 10 år. Saken kommer sannsynligvis opp i Bergen tingrett i oktober.