LINDA HILLAND

I går skrev Bergens Tidende at Sosial— og helsedirektoratet vil nekte Brann å spille med Hansa-logo på den røde trøyen under cupfinalen. Tidligere i år ble Hansa pålagt å fjerne logoen innen 8. november - dagen etter cupfinalen. Bryggeriet Ringnes gjorde direktoratet oppmerksom på at Brann skulle spille cupfinalen med Hansa.no-logoen. Fristen ble fremskyndet, og Brann er nå rasende på Ringnes.

— Jeg er ikke sint på Sosial - og helsedirektorat. Jeg er bare rasende på Ringnes. Vi har spilt med Hansa.no på draktene i tre år uten at noen har reagert, sier markedssjef i Brann, Kristian Jæger.

Han har foreløpig ingen konkret plan over hva Brann og Hansa skal gjøre med draktene.

— Vi kan ikke skaffe nye Brann-drakter på så kort varsel, men vi vil heller ikke pådra oss bøter. Hva som blir løsningen er for tidlig å si, sier Jæger som skal ha samtaler med markedsansvarlig i Hansa Lisbeth Hope Frugård mandag.

Kommunikasjonsrådgiver i Ringnes, Anne Marit Schiong, sier at de ikke er ute etter å angi Hansa.

— Dette handler om likhet for loven. Dersom Hansa får lov til å ha logo på Brann-drakten, ønsker selvfølgelig vi også å sponse fotballag i vårt distrikt. Derfor tok vi kontakt med Sosial- og helsedirektoratet for å få en avklaring av saken, sier Schiong.

Ringnes tok igjen kontakt med direktoratet da de mente at Hansa hadde fått for lang frist.

— Vi har ikke noe imot Hansa, men dette handler om konkurranse. Cupfinalen har ganske stor markedsverdi. Men nå som direktoratet har satt en frist til 4. november, kommer vi ikke til å sponse Lyn under cupfinalen, sier Schiong.

Hun synes det er fryktelig dårlig gjort av Sosial- og helsedirektoratet å henge ut en aktør som bare ønsker likhet for loven.

— Ringnes er ikke syndebukken opp i dette. Vi ønsker bare å få avklart hva som faktisk er lov når det gjelder alkoholreklame, påpeker Schiong.

— Cupfinalen var grunnen til at vi valgte å fremskynde fristen. Når vi først har bestemt at Hansa-logoen er ulovlig, ser vi ingen grunn til at den skal være på Brann-draktene under Norges mest eksponerte fotballkamp, sier avdelingsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet, Jens Guslund.