En 36 år gammel bergenser er siktet av thailandsk politi for vold med døden til følge, etter at Jarle Nyegaard (43) torsdag døde av skadene han fikk.

Blir mannen dømt, risikerer han å måtte sone i det beryktede Bang Kwang-fengselet i Bangkok.

— Han er ikke hjemmehørende i dette distriktet. Da blir det vanligvis overføring til et sentralt fengsel som Bang Kwang, sier etterforskningsleder Nattavat Srithong Pech ved politiet i Pattaya.

Les Bergens Tidende mandag: 36-åringens frivillige arbeid har gjort uutslettelig inntrykk på dem han hjalp.

Fengselet blir ofte kallet Bangkok Hilton på folkemunne, et navn som henspiller på navnet amerikanske krigsfanger gav deres fengsel i Vietnam: Hanoi Hilton.

Kritisert fengsel

Bang Kwang-fengselet er beryktet for overbefolkede forhold, og er blitt kritisert av blant annet Amnesty International. Fengselet er et høyrisiko-fengsel med flest langtidsinnsatte.

36-åringen var i ettermiddag norsk tid i kontakt med politiet via sin advokat. Ifølge etterforskningslederen, vil den siktede mannen melde seg til politiet i dag. Det betyr også at han høyst trolig kan betale kausjon for å slippe varetektsfengsling.

— Det må min sjef avgjøre. Men så sant han melder seg, er det mindre sjanse for at han vil flykte. Det vil uansett være stengt for ham ut av landet, sier Pech.

Om han ikke melder seg, vil politiet få arrestordre på ham, ifølge Pech.

37.000 kroner

Kausjonen vil trolig bli 200.000 thailandske baht, noe som tilsvarer 37.000 norske kroner.

Om han ikke kan betale, vil 36-åringen sitte i varetekt ved det lokale fengselet i Pattaya. Det blir av politiet regnet som et langt mildere sted å sitte enn de sentrale fengslene i Bangkok.

Etter flere vitneavhør og forklaringen fra advokat, har politiet nå nedjustert omfanget av siktelsen. Politiet fortalte i går at han risikerte 15-25 år for det som tilsvarer uaktsomt drap.

— Strafferammen for vold med døden til følge, er to til ti år, sier Pech.

MISTENKT: Bergenseren i 30-årene er nå ettersøkt i Thailand etter at han skal ha slått ned Nyegaard, som døde av skadene.
Privat
DØD: Jarle Nyegaard døde av kraniebrudd etter at han ble slått ned utenfor en bar i Pattaya.
Privat