• Han har drevet et narkotisk supermarked, mener statsadvokat Jarle Golten Smørdal.

I går la han ned påstand om 12 års fengsel for den 27 år gamle mannen fra Litauen.

— Dette dreier seg om alvorlig og organisert kriminalitet. Tiltalte har over en lang periode innført og solgt store mengder narkotika. Da skal straffenivået ligge høyt,, sier statsadvokaten til Bergens Tidende.

Fire menn risikerer nå særdeles lange fengselsstraffer etter at politiet i fjor høst beslagla 2,5 kilo amfetamin, 22.000 rohypnol-tabletter, og 350 gram kokain i Bergen.

Politiet har pekt ut den litauiske kokken og en norsk dørvakt som hovedmenn i organisasjonen. De to skal i flere måneder ha innført og solgt store mengder narkotika i Bergen.

— Politiet mener at denne ligaen har pumpet inn amfetamin og rohypnol til Bergen over lang tid. Nå mener man å ha kuttet åren, men det er fortsatt bakmenn både i Norge og Litauen som ikke er tatt, sier Golten Smørdal.

Han krevde i går ni års fengsel for dørvakten. For de siste tiltalte, to litauere som skal ha operert som kurerer, la han ned påstand om fengsel i fem og seks år.

Ingen av de tiltalte har erkjent straffskyld etter tiltalen. I dag vil deres forsvarere holde sine prosedyrer i Bergen tingrett.