Tidligere har dørvakten forklart at det var kvinnen som ringte ham fra Madsens bolig.

— Du har forklart at hun ringte deg, forklarte at Madsen var død, og spurte hvordan hun skulle gjenopplive. Hvordan kan det ha seg at det var du som ringte henne? spurte statsadvokat Gert Johan Kjelby.

Aktor la frem en telefonliste som viste at tiltalte hadde ringt til kvinnen klokken 1133 den dagen Øyvind Bjarte Madsen ble funnet drept.

Ringte tilbake Den tiltalte har tidligere sagt at det var kvinnen som vekket ham. Torsdag endret han igjen forklaring. Han sa nå at det kunne ha vært noen andre som ringte ham, og ba ham ringe kvinnen som på det tidspunkt stod i Madsens bolig.

— Hvorfor tror du kvinnen ville ha kontakt med nettopp deg like etter at hun har funnet Madsen død?

— Det spørsmålet har jeg tenkt på i ti måneder. Jeg vet ikke, svarte den tiltalte.

Kvinnen som fant Madsen har i avhør forklart at hun først ringte til sin bror. Det var han som ga henne beskjed om å ringe til tiltalte.

Påtalemyndigheten mener at Madsen hadde arbeidet som narkokurer for hovedtiltalte og denne broren. Her mener de motivet for drapet befinner seg. De tror Madsen skulle kjøre til Oslo med penger den dagen han ble drept. Det var derfor kvinnens bror mente det var viktig at hovedtiltalte ble kontaktet umiddelbart.